HER ERKEĞİN KENDİ MAĞARASINA İHTİYAÇ DUYMASININ BİLİMSEL AÇIKLAMASI

magara2Ruh sağlığınız için kendinize ait bir alana ihtiyacınız var. Rahat edebileceğiniz, stil sahibi bir ortam yaratmanın ipuçları bu yazıda.

Yaz sıcaklarından kaçmanız kendi alanınızı yaratmakla alakalı olabilir: Journal of Consumer Culture’ın araştırmasına göre kendi “erkek mağara”‘nıza sahip olmak iyileştirici olabilir.

Araştırmacılardan Dr. Mariam Beruchashvili’ye göre, çalışmada kendilerine özgü kimliklerini göstermek, dinlenmek ve hatta kendi yaşam hedeflerini yansıtmak açısından erkeklerin kullandıkları kişisel yaşam alanlarının paylaşılması istendi.

Kendinize ait bir alanın dışında olduğunuzda (örneğin mutfak kirli bulaşıklarla dolu olsa bile) Beruchashvili’ye göre kendinizi hep tetikte hissedersiniz çünkü bir baba ya da eş olarak yapmanız gereken görevler vardır.

Fakat mağaranıza çekildiğinizde, rahatlayabilir ve kendinize zaman ayırabilirsiniz. Beruchashvili’ye göre çalışmaya katılan baba ve eşler mağaraları sayesinde kendilerini yeniden güçlenmiş, enerjik halde bulabildiklerini söylüyorlar.

Alanınız fazla olmayabilir, küçücük bir oda da olabilir. İçeriyi tam bir eğlence alanı yaratacak bütçeniz de olmayabilir. Fakat gene de kendinizi rahat hissedebileceğiniz, ilgi, zevk ve hobilerinizi doyurabileceğiniz küçük de olsa bir alan  yaratmaya gayret gösterin.

BENZER YAZILAR