MUAY THAI ANTRENMANI

Bu sert spora hazırlanmak belki de dövüşmekten daha zor. İşte Muay Thai siyah kuşak sahibi Karim Safari’den ölümcül bir istasyon çalışması. Yandaki hareketleri üç tur olarak yapın. Tur aralarında bir dakika dinlenin.

muay2İp Atlama 3 DAKIKA

Ahşap ya da esnek bir zeminde atlama ipini dizlerinizin arkasına yerleştirin. Ritme alışmak için yüzünüz karşıya bakacak şekilde bir dakika boyunca hafif sıçrayışlar yapın. Daha sonra her atlayışta ipi başınızın üstünden ve ayaklarınızın altından geçirerek sıçrayın.

Şınav 1 DAKIKA

Yere yüzüstü yatın. Ellerinizi omuz genişliğinden biraz fazla açın. Kollarınızı düz tutun. Vücudunuz baştan ayağa düz bir çizgi oluştursun. Dirseklerinizi bükerek gövdenizi yere yaklaştırın, ardından başlangıç pozisyonuna dönün. Hareket esnasında yorulursanız dizlerinizi yere koyun.

Frog Jump 1 DAKIKA

Ayaklarınızı omuz genişliğinde açın. Sırtınızı düz tutun. Üst bacağınız yere paralel oluncaya dek yavaşça squat yapın. Omurganızın düz bir formda olmasına dikkat edin. Hızlı bir şekilde bacaklarınızı düzleştirerek sıçrayın. Tepkinin şiddetini azaltmak için yere iniş anında dizlerinizi hafifçe bükün.

Sprint 1 DAKIKA

Aralarında 10 metrelik bir mesafeyle zemine yerleştirdiğiniz işaretlerin arasında depar atın. Ya da koşu bandının eğimini yüzde 1’e ayarlayarak bir dakika boyunca koşabileceğiniz maksimum hızda koşun.

Shadow Box 3 DAKIKA

Bacaklarınızı sol ayağınız önde ve sağ ayağınız arkada olacak şekilde 45 derecelik açıyla açın. Bu Muay Thai duruşudur. Her iki elinize de ikişer     kiloluk dambıl alın. Kollarınızı kaldırın. Sol kolunuz sağ kolunuzdan  biraz daha önde ve yukarıda olacak şekilde başınızın hizasında olmasına dikkat edin. Aynanın karşısına geçin ve yansımanızı rakibiniz olarak hayal edin. Parmak eklemlerinizin size dönük olmasını sağlayın. Yumruklarınızı, tekmelerinizi, dizlerinizi ve dirseklerinizi kullanarak rakibe saldırın. Sabit durmamak için etrafınızda dönün ve ayak çalışmaları yapın. Üç dakika boyunca tüm gücünüzle dövüşün. Ardından bir dakika dinlenin. Dambılların elinizden fırlamasına  engel olun.

BENZER YAZILAR