SİZİ KADINLAR İÇİN DAHA SEKSİ KILACAK O ÖZELLİK

muteSiz Kanye West’e bakmayın: Hope College’ın araştırmasına göre kadınlar mütevazi erkekleri, kendini beğenmişlere kıyasla çok daha fazla beğeniyorlar.

Araştırmacılar online dating sitelerinde kendilerini mütevazi veya kendini beğenmiş gösteren sahte kullanıcı profilleri yaratıyorlar. Kadınların alçakgönüllü erkekleri daha seksi bulduğu ve onlarla görüşmeye daha yatkın oldukları görülüyor.

Araştırmacılardan Dr. Daryl Van Tongeren’e göre kadınlar mütevazi olmayı, ilişkide de kendilerine iyi davranılacağını düşündükleri için önemsiyor ve haklılar: Mütevazi insanlar başka insanların ihtiyaçlarını düşünüp (örneğin sevgilileri) önemseyebiliyor.

En önemlisi de şu: Alçakgönüllülük sabit bir özellik değil. Van Tongeren’e göre biraz çaba ile geliştirmek mümkün.

İlk olarak eksikliklerinizi kabul edin. Hiç mi yok? Yakın arkadaşlarınıza ya da ailenize bir sorun, onlar size mutlaka söyleyecektir. Van Tongeren’e göre güçlü ve zayıf yönlerinize doğru şekilde bakabilmek mütevazi olmak için anahtar niteliğinde.

Sonra, bir flörtünüz varsa ona başarılarınızı anlatırken insanlardan aldığınız destekleri, ortak paylaşımları da dahil edin.

En önemlisi, ilişkinizi kendinizin önüne almaya çalışın. Örneğin partnerinizle bir tartışmayı kazanmaya çalışırken, ikiniz için de en iyi sonuç ne olacaktır diye düşünün. Bu hatalı olduğunuzu kabul etmek de olabilir, fedakarlık göstermek de olabilir.

BENZER YAZILAR