NE SIKLIKTA YEMELİSİNİZ? YENİ ARAŞTIRMA DİYETLERDE KAFA KARIŞIKLIĞINA YER BIRAKMIYOR

 diyetUzmanlarımızdan ikisi kilo vermek için ne zaman yemek yemeniz gerektiğini açıklıyor.

Aç kalmakla sık yemek arasındaki sürekli trend değişimleri kafa karıştırıcı olabiliyor. İlki kendinizi günde 1-2 öğüne sınırlayıp metabolizmanızı hızlandırmayı söylerken, ikincisi 6 ya da daha fazlasını tavsiye ediyor. Üstelik ikisini de destekleyecek bilimsel bulgular mevcut!

Yeni değerlendirmede, Men’s Health’in iki beslenme danışmanı Dr. Brad Schoenfeld ve ‘The Lean Muscle Diet’ kitabının yazarı Alan Aragon kafa karışıklığını dağıtmak için, bilimsel araştırmalara dalıyorlar.

Karar: “Tükettikleri kalori miktarı değişmedikçe az ya da çok öğün tüketen insanların kilo kaybında önemli bir değişiklik bulunmamakta.” diyor Schoenfeld.

Ok, bu biraz hayal kırıklığı yaratabilir. Fakat bir de ikinci bulguya bakın:

“Eğer bir metot teknik olarak diğerinden daha iyi değilse, avantajlı bir pozisyondasınız çünkü kendinize uygun plana daha yakın olabilirsiniz. Eğer kendinizi az ya da çok öğün alma konusunda alıştırıp sınırlandırıyorsanız, bu alışkanlığınıza uzun süreler devam etmek bütün kazançları yakalamak için doğru olacaktır.”

Diğer bir deyişle, en iyi beslenme metodu size uygun olandır. Sadece birkaç prensibe dikkat edin: Aragon’a göre ne kadar aktif olduğunuzla alakalı olarak günde 2000 ya da 3000 kalori tüketmelisiniz.

“Beslenmeniz aktivitelerinizle, vücut kompozisyonuzla değişkenlik de gösterse, vücut ağırlığınızın her kilogramı için 1.5, 3 gram protein, 0.8, 1.6 yağ ve karbonhidrat almanız gerekli.”

Az işlenmiş gıdalarla düzenli bir şekilde beslenip, zararlı besinleri %20 oranına çekebilirseniz, ne sıklıkta yerseniz yiyin fit kalma imkanınız olacaktır.

BENZER YAZILAR