ARKADAŞLARINIZ NASIL DAHA UZUN YAŞAMANIZA NASIL YARDIMCI OLUR?

1Araştırmalara göre yalnızlık da sigara içmek veya obezite kadar tehlikeli.

Arayı açmayalım! Bu bazen bir daha görmeyeceğimiz insanlara bile söyleyebildiğimiz yüzeysel bir cümledir. (Sokak karşılaşmalarında kaç kez söylemişizdir.) Fakat ‘Perspectives on Psychological Science”da yayınlanan araştırmaya göre bu uzun yaşamanın bir sırrı olabilir.

Aslında, yalnızlık ve sosyal izolasyon, özellikle 65 yaşın üzerindeki insanlar için, uzun bir ömür yaşamaya tehdit olarak obezite ile eşit. Geçmiş araştırmalar yalnızlığın günde 15 sigara içmek ya da alkolik olmak kadar tehlikeli.

Brigham Young University’de psikoloji bölümünde doçent olan ve araştırmanın yürütücülerinden olan Dr. Julianne Holt-Lunstad’a göre “Bu sonuçlar durumun obeziteyle karşılaştırılabilir olduğunu gösteriyor ki, obezite toplumun çok ciddiye aldığı bir rahatsızlık.”

“Geçtiğimiz yüzyıla kıyasla en yalnız olduğumuz dönemleri yaşıyoruz. Sadece böyle de değil, bu gezegende kaydedilen en büyük yalnızlık oranlarını yaşıyoruz.” diyor Brigham Young University’de psikolojik danışmanlık ve özel eğitim profesörü olan Dr. Tim Smith. “Yalnızlık yükselirken, gelecekte ise daha da büyük bir yalnızlık salgınından bahsedebiliriz.

Love Your Body kitabının yazarı Talia Fuhrman “İyi arkadaşlıkların, en kıymetli mülklerimizden daha değerli olduğunu düşünüyorum.” diyor. Arkadaşlar hayatta yeni perspektifler kazandırıp, zor zamanlarda destek olabilecek, bizi daha iyi insanlar olmaya şevklendirebilecek ve sağlıklı yaşama alışkanlıklarını kazandırabilecek kişiler olduğunu unutmayalım.

Fuhrman’ın iyi arkadaşlar bulmak ve o arkadaşlıkları sağlamlaştırmak için ortaya koyduğu 3 noktaya bakalım:

BENZER YAZILAR