HER ANTRENMANA EKLEMENİZ GEREKEN 30 SANİYELİK EGZERSİZ

sprintUzun bir antrenmanın iyi hissettiren faydalarını spor salonunda saatlerce vakit geçirmeden toparlayın. 

Moral bozukluğunuza fren yaptırmak için kalbinizin gazına basın. University of Georgia’nın araştırmasına göre birkaç kısa yoğun egzersiz moralinizi düzeltmek için en doğru yol olabilir.

Araştırmada metabolik sendrom riski taşıyan hareketsiz kadınlar (Kilo fazlalığı olan, yüksek trigliserid, kolesterol, kan basıncı, ya da kan şekeri düzeylerine sahip) haftada 3 kez, 18-36 dakika arası değişen sürelerde kondisyon bisikleti kullanıyorlar. Her 4 dakikada bir 30 saniyelik sprintler gerçekleştirmeleri isteniyor.

6 haftalık program sonunda programı tamamlayamayanlara kıyasla çok daha enerjik ve daha az yorgun hissediyorlar. Ayrıca fiziksel sağlıklarından dolayı kendilerini daha az sınırlanmış olarak algılıyorlar.

Araştırma kadınlar üzerinde yapıldığı için sonuçları önemsemeyecek değiliz. Emin olmak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulsa da, araştırmacılardan Dr. Pat O’Connor’a göre aynı durumda erkeklerin de aynı etkileri hissetmeyeceği söylenemez.

Araştırmacılar bu 30 saniyelik patlayıcı egzersizlerin neden bu kadar iyi hissettirdiğinden emin değiller. Fakat O’Connor’a göre bu antrenmanlar beyninizde nörotransmitter değişiklikleri ateşleyebilir. Bu da artan canlılık duygularına sonuç verir.

Araştırmacılar katılımcılara bisiklet sürdürse de, moral düzelten bu faydaların diğer egzersizler için de geçerli olduğu söylenebilir. Antrenmanlarınıza ekleyeceğiniz 30 saniyelik high knee, mountain climber ya da sprintler de benzer sonuçlar verebilir.

Moodunuzu tam olarak zıplatıcak etkiler için O’Connor’ın tavsiyesi antrenmanları açık havada gerçekleştirmek. Güneş ışığı, beyinde nöronlarını aktivitesini yükseltir ve duygudurum düzenlenmesinde rol oynayan nörotransmitterlerin salgılanmasını teşvik edebilir.

BENZER YAZILAR