VÜCUT GELİŞTİRMECİ GİBİ BESLENİN

kasKaslarınızı büyütmek için bu beslenme kurallarını takip edin.

Erken saatte, büyük beslenin

Anneniz haklıydı; International Society of Sports Nutrition’ın CEO’su Jose Antonio’ya göre kas inşası ve muhafazası günün en önemli öğünüdür. Uyandıktan sonra ne kadar süre bir şey yemezseniz, vücudunuz o kadar süre açlık modunda kalır. Bu da kaslarınızın parçalanıp vücuda yakıt olması için kullanılacağı bir durumdur. Sabah uyandıktan sonra mümkün olduğunca erken beslenmek bunların gerçekleşmesini engeller.

Antrenman sonrası çikolatalı süt

Antrenman sonrası vücudunuz öncelikli olarak glikoz ve amino asitlere ihtiyaç duyar. University of Texas Medical Branch’in araştırmacıları günde 6 gr gerekli amino asit (proteinin yapı taşları) ya da 340 ml ‘lik süt  tüketerek kas gelişimini hızlandırabileceğimizi gösteriyor.

Supplementlerden fayda sağlayın

University of Hawaii’nin araştırmacı bilim insanları kreatin kullanmaya başlayan ilerleyen yaşlardaki erkeklerin, kullanıma başladıktan sadece 7 gün sonra kas, kuvvet ve güç artışı sağladığını açıklıyor. Antonio’ya göre “Kreatin dünya üzerinde varolan en efektif supplementtir. Zararlı yan etkileri de yoktur.” Günde 5 gr yeterli olacaktır.

BENZER YAZILAR