KIRIK BİR KALBİN TOPARLANMASI İÇİN İYİ BİR ÖNERİ

ayriBir ayrılıktan sonra duygusal olarak çökmüş bir şekilde mi hissediyorsunuz? Çok da hızlı atlatıyor olmak istemeyebilirsiniz.

Bırakın ayrılık kalsın: University of Arizona’nın araştırmasına göre ayrılıklarını hayatına yansıtan insanlar, duygularıyla yüzleşmeyenlere göre kalp ağrısından kurtulmaya daha yatkınlar.

Araştırmada, katılımcılar arasından ayrılıklar hakkındaki sorulara sıkça cevap veren insanlar, sadece başta ve sonda kışkırtıcı sorularla karşılaşıp yorumsuz kalan ve konuşmayan insanlara oranla daha kolay toparlanabiliyor.

Araştırmacılardan Dr. David Sbarra’ya göre “İlişkiler bittiğinde, temel benlik duygularımızda ciddi değişimler yaşarız.”

Ne zaman kendimiz ve hayatta ne istediğimiz hakkında düzenli olarak düşünmeye başlarsak (ilişkinin ötesinde de) daha iyi idare etme konusunda netlik kazanırız diyor Sbarra.

İçinizdekini anlatmaya mı ihtiyacınız var? “İnsanlar (özellikle de erkekler) deneyimleri hakkında konuşup, dürüstçe ne olduğu, ne hissettiği konusunda paylaşıma girdiklerinde fayda sağlarlar.”

O zaman sessizliğe son verin ve kankanızla dertleşmeye başlayın. İlk olarak ilişkinizin ne zaman batmaya başladığını, ayrılık hakkında neler hissettiğinizi ve bu ayrılığın genel olarak ilişkiler hakkında sizi nasıl etkilediği konularına değinmeye çalışın. Eğer arkadaşınıza kalbinizi açmaya hazır değilseniz öncelikle bu konular hakkında kendiniz de düşünün.

Sbarra’ya göre kız arkadaşınızla yaşadığınız kötü ayrılığın toparlanma süresi 2-3 ay kadardır. Güvenli bir şekilde kendinizi ifade edip, gelecek hedeflerinizi eski aşkınız devreye girmeden düşünebildiğiniz zaman artık önünüze bakmaya hazırsınız demektir.

O kapı kapanınca, hayatınızda oluşan boş zamanı sevdiklerinizle paylaşın, örneğin aileniz ve arkadaşlarınızla. Ya da kendinizi yeni klübe, aktiviteye üye olmaya hazırlayın. Yeni ortamlara girip kendinize alanlar yaratmak, yeni insanları hayatınıza sokmak için güveninizi artıracaktır.

BENZER YAZILAR