GÜNLÜK OLARAK D VİTAMİNİ İHTİYACI DUYMAMIZIN 5 NEDENİ

vitaminEğer güneş açmıyorsa, vitamininizi başka bir kaynaktan almanız gerekli. Kalbinizi korumak için şişeye uzanın, kemiklerinizi güçlendirin ve daha da fazlası.

Kendinize bir zırh örün

D vitamini kalsiyum ile kemiklerinize bir zırh sağlar ve kırıklara karşı dayanıklılık geliştirir. Sydney’de bulunan St. George Hospital’ın araştırmasına göre 2000IU’luk bir doz paratiroid hormonunu yükselterek vücudun kalsiyum seviyelerini düzenler ve spor ya da antrenman sırasında gerçekleşen sakatlıklıkların riskini düşürür.

Bir T patlaması yaşayacaksınız

Testosteron kas inşası potansiyelini artıran, yağ kaybını hızlandıran ve doğurganlığı yükselten bir mucize hormondur. Medical University of Graz’ın araştırmasına göre bir sene içerisinde D vitamini desteği alan erkeklerde testosteron seviyeleri yükseliyor.

Kalbinizi korur

Çok sayıda insanın kalp hastalıklarıyla mücadele ettiği günümüzde güneş ışığı ve D vitamini vücudun desteklenmesi çok önemlidir.  Harvard University’nin araştırması D vitamini ile koroner hastalık risklerinin azalması arasında direkt bir bağlantı bulmuş.

Yağ kaybınızı hızlandırır

Ne kadar antrenman da yapsanız, ne kadar beslenme planı da uygulasanız kilo kaybını sürdürebilir kılmak kolay değildir. Fakat biraz güneş ışığı desteğiyle kilo kaybı daha da kolay olur. University of Minnesota’da gerçekleştirilen araştırmaya göre yüksek D vitamini seviyeleri, daha hızlı kilo kaybıyla eş zamanlı gitmekte. Özellikle de karın bölgesinde. Bu hem eski jeanlerinize girmek hem de six packlerinizin görünür olması demek.

Sizi kanserden korur

Kanser çağımızın en büyük belası. Korkutucu bir dünyadayız fakat ekstra D vitamini sizi risklere karşı korumaya alabilir. Northwestern University’nin araştırmasına göre günlük 600IU’luk bir doz pankreas kanseri riskini azaltırken, University of California San Diego’nun araştırmasına göre kolon kanseri riskini %50’ye kadar azaltabiliyor.

BENZER YAZILAR