VİKİNG GİBİ GÜÇLENİN!

vikingYeni Nordik diyeti 2015’de sağlıklı olmanın yolu gibi gösteriliyor. Peki ya ötesine gitmek istemez misiniz? 

Yol açın, Vikingler yola çıktı! Nordik istilalaları yüzyıllar boyunca Avrupa’ya kan kusturmuş olsa da bu sefer Kuzeyliler sağlıklı yaşam için geliyorlar. Bu Viking ipuçlarıyla sağlıklı ve yüksek performanslı bir hayata sahip olabilirsiniz. Odin sizinle gurur duyacak!

Savaşçı gibi beslenin

Kenara çekil mağara adamı, Vikingler geldi! Nordik beslenme 2015 için beslenme manifestosu gibi. Copenhagen University’nin araştırmasına göre bu diyet, alışılageldik kalori sınırlamalı diyetlere oranla 3 kat daha fazla kilo vermenizi sağlayabilir. Marketinizden bolca köklü sebze, düşük yağlı süt ve balık alın ve savaşçılar gibi beslenin. Menüde et de var fakat tavuk ürünlerindense kırmızı eti tercih edin. Can simitlerinizin ortadan kayboluşunu keyifle izleyin.

Canavar gibi güçlenin

Kalkanları boşverin. Güçlenmek için vücudunuzu çalıştırmalısınız. Vikingler savaşa girerken güçlenmeye ihtiyaç duyarlardı, siz de bir nevi savaşa giriyorsunuz. Nordik savaşçılar savaştan önce zehirli mantarlar kullanırlardı ama bizim size tavsiyemiz daha az saykodelik. Indiana University of Pennsylvania’nın araştırmacılarına göre MMA (Mixed Martial Arts) eğitimi almak size korkuyla baş etmek, gurur ve maskülinite sergilemek için yeni yollar öğretebilir. Ağızlığınızı takın ve üstünüzde gerginliği atın.

Birayla temizlenin

Ölen Viking savaşçıları kendi inançlarına göre Valhalla’ya giderlerdi. Burada savaşçılar Ragnarok’a (kıyamet) kadar Valkyrieler tarafından bira ve etle beslenirlerdi. Bir sonraki yarışınıza kadar Odin’den notlar alın. Alman araştırmacılara göre yarışmacılar maraton öncesinde 1.5 litre buğday birası içtiklerinde, büyük yarış sonrası bağışıklık sisteminize yüklenen stresi dağıtmakta daha başarılı olmakta ve daha kolay toparlanmaktalar. Bu kendi yapacağınız sporlar için de geçerli olabilir, bir deneyin!

Hedeflerinize kürek çekin

Vikingler usta denizcilerdi fakat onlara savaş için güç ve dayanıklılık sağlayan esas şey küreklerin başında geçirdikleri zamandı. Yüzlerce yıl ileri gelirsek, Duke University’nin araştırması kürek çekmenin göbek yağlarını yakıp, karın bölgesini güçlendirmede direnç antrenmanlarından daha etkili olduğunu söylüyor. Kürek egzersizleriyle daha güçlü ve daha kaslı bir yapıya sahip olabilirsiniz. Savaş baltanızı evde unutabilirsiniz.

BENZER YAZILAR