İLK RANDEVUDA NEDEN TATLI SİPARİŞ ETMELİSİNİZ?

tatliDondurma klişe randevu cümlelerinden çok daha iş yapabilir. 

Onu tatlılarla baştan çıkarın: Purdue University’nin yeni araştırmasına göre flörtünüz tatlı şeyler yedikten sonra sizden daha çok etkilenebilir.

Araştırmada katılımcılara kafalarındaki uygun partnerin nasıl olduğu soruluyor. Daha sonra katılımcıların yarısı tatlı bir içecek, diğer yarısı ise su içiyor. Tatlıyı alan katılımcılar potansiyel bir flörtle dışarı çıkmaya daha yatkın oluyorlar ve tahmin edilen görüşmelerinin daha yakın, samimi olabileceği gözleniyor. Başka bir çalışmada katılımcılar aynı fonksiyonu kurabiyelerle sağlıyorlar.

Bağlantılı için mümkün olan bir açıklama: Beynimiz şekerli tatları, romantizmle özdeşleştiriyor. Böylelikle beynimizin bu kısımlarını aktive ettiğimizde, araştırmacılardan Dr. Dongning Ren’e göre başka bölgeler de aktive olabiliyor. Tabi bunun tersi yönü de geçerli olabilir: Başka bir araştırma aşk hakkında düşünmenin insanların besinleri daha tatlı algılamalarını sağladığını söylüyor.

Yani, size tatlı sipariş etmenin hedefinize ulaşmakta kesinlikle işe yarayacağını söyleyemeyiz. Fakat Ren’e göre bu denemeye değer. İlk randevuda, flörtünüz hala sizi tartmaktayken, tatlı şeyler yemek işleri sizin açınızdan daha iç açıcı hale getirebilir.

BENZER YAZILAR