DOLABIMIZI NASIL DÜZENLEMELİYİZ?

Kabarık kazaklar ve kalın ceketlere sene boyunca ihtiyacımız olmayacak.dolap
Şu an kışın soğuk günlerinin içerisindeyiz. Fakat dolabı rahatlatmanın ve kalın kıyafetleri kaldırmanın vakti de çok uzak değil. Geçiş sürecinin vakitlice gerçekleştirmek ve dolaba yeni bir çehre getirmek için tavsiyelerimize göz atın.

Bir anda yapmaya karar verirseniz çok fazla iş, gereksiz zaman kaybı ve büyük bir dağınıklıkla karşı karşıya gelebilirsiniz. Fakat doğru hareketlerle, birkaç evrede düzeni sağlayabilirsiniz. İşte dolabı elden geçirmenizin 4 yolu.

1) Mevsime göre rotasyon

Mevsimler değişir, siz de mevsime uygun el altında olması gereken kıfayetlerinizi değiştirmelisiniz. Buzlar eriyince, siz de kış kıyafetlerinizi arkalara, hatta ufak bir depoya yerleştirebilirsiniz. Tabi mevsim anomalileri için birkaç süveter ve ceketi ortada bırakabilirsiniz. Üstünüze temkinlilik için birkaç şey bırakin ki, serin gün ve gecelerde sıkıntı çekmeyin. Havalar iyice sıcaklayınca, onları da arkalara kaydırabilirsiniz.

2) Temizlik

Süveter ve ceketlerden bahsederken şunu da unutmayalım: Kaldıracağınız kıyafetleri mutlaka temizleyip toparlayın. Eğer gereken kıyafetleri gereken zamanda kuru temizlemeye verirseniz, bir anda kıyafetleri topluca vermeyerek daha az para harcamış olursunuz. Kıyafetleri düzgün katlamak da hem formlarını koruyacak, hem de zamanı gelince rahat kullanmanızı sağlayacaktır.

3) Eskilerden kurtulun

Dürüst olun. Gerçekten de 4 tane beyaz polo tişörte ihtiyacınız var mı? Büyük ihtimalle ikisini hiç giymeyeceksiniz bile. (İpucu: cevap hayır) Doğru olan şu ki, dolabınızdaki fazlalıklardan vakitlice kurtulmalısınız. Çorap, iç çamaşırı ve tişörtlerinizi sık sık eleyin.

Ayrıca kendinize artık yakıştırmadığınız kıyafetlerden de kurtulabilirsiniz. Bir yıl daha tutmak istemeyebileceğiniz kıyafetler için bir ikinci insanın fikrine de ihtiyaç duyabilirsiniz. Eğer bir kıyafet uzun süredir üstünüze olmuyorsa, itiraf etmek gerek ki hiç olmayacağı ihtimali de çok yüksek. İstemediğiniz şeyleri giyerek özgüveninizi zedelemeyin.

4) İleriyi düşünün

Ceketler ve takım elbiseler için seçkinizi düzenleyin. Sade ve sevdiğiniz kıyafetleri, favori elbiselerinizi ön taraflarda bırakın. Bir temizliğe mi ihtiyaçları var? Bu işi onlara ihtiyaç duymadan ayarlayabilirsiniz. Düğünlere giyebileceğiniz kıyafetleri, tam da düğünden önce temizlemekle uğraşmayın.

BENZER YAZILAR