NASIL BATMAN OLUNUR?

batmanMaskeli kahramanın süper güçleri yok. Doğru eğitimi alırsanız, acaba siz de kendi kişisel ‘Gotham”ınızı koruyabilir misiniz? 

Diğer süper kahramanların aksine, Bruce Wayne’in alter egosunun radyoaktif bir örümcek tarafından ısırılmışlığı ya da uzaylı akrabaları yok. Eğer yeteri kadar paranız, motivasyonunuz ve zamanınız varsa sizin de böyle bir şansınız var. ‘Becoming Batman: The Possibility of a Superhero’ kitabının yazarı Prof. E Paul Zehr’e göre bu şans büyük bir “eğer” barındırıyor.

“Batman olabilecek en iyi sporcu fiziğine, casus özelliklerine ve özel kuvvetlerin dövüş sanatları eğitimine sahip.” Ha, tabi ayrıca da araçlarını, silahlarını ve gözetim teknolojilerini finanse edebilecek milyar dolarlık bir şirkete de sahip!

Bruce Wayne’in güç odaklı ağırlık çalışması

Güç ve hız squat bölümünde geçirilecek saatlerle ilgili değil. Kötü adamlarla rahat rahat dövüşebilmek için Batman’in antrenmanları güç odaklı olmalı. ‘Results Fitness and Sports Training”in sahibi Ian Mellis’in programı size hem güçlü yumrukları yapıştırmayı hem de gelen yumruklardan en hızlı şekilde kaçmayı sağlayabilir.

Speed Deadlift – 8 tekrarlı 4 set

“Eğer hızlı olmazsanız, güçlü de olamazsınız.” diyor Mellis. Barı tek seferde kaldırabileceğiniz maksimum ağırlığın %60’ıyla yükleyin ve squat çalışın. Daha sonra barı yukarıya kaldırmak için kalçanızı dışarı itin ve tüm gücünüzle kaldırın. BAM!

Hang snatch – 8 tekrarlı 4 set

Bir suçluyu omuzunuzun üstünden atmak gibi düşünün: Barı bacak hizanızda sarkıtın, çeyrek squat pozisyonuna gelin. Kaldırın ve başınızın üstüne alın. Aşağıya indirin ve tekrarlayın.

Towel pull-ups – Yapabilirseniz 4 set

Pull up barına bir havlu atın, iki tarafından tutun ve göğsünüzü bara doğru çekin. “Bu sizin tutuş gücünüzü ölçecektir.” diyor Mellis. Binalar arasında salınırken iyi olacaktır!

Turkish up – Her yana 10’ar tane olacak şekilde 3 set

Yere uzanın ve tam üzerinizde olacak şekilde kettlebell tutun. Sağ dizinizi kırın ve ağırlığı sol elinize alın. Daha sonra ayağa kalkın, nefes alın ve hareketi tersine çevirin. Bir daha ki sefere yere düştüğünüzde hemen kalkabileceksiniz.

Lastik döndürme – 10 dakika

Zor durumlarda hareket kabiliyeti sizi sokaklarda kurtaracak bir şey. “Bu ‘strong man’ antrenmanı hem uyum sağlamanızı hem de zor anlarda gücünüzü kullanmanızı sağlar”. Spor salonlarında bulunan dev kamyon lastikleri çevirin.

 

 

BENZER YAZILAR