SIX PACK ÇIKARTTIĞININ FARKINDA OLMADIĞINIZ 4 EGZERSİZ

sixpackKaya kadar sert bir merkez bölgesi için mekik matında saatler geçirmeniz gerekmiyor.

Gym’de zamanınız kısıtlıyken, yoga seansları dışında en çok ihmal edilen şeylerin başında mekik hareketleri oluyor. Bazen tüm gününüzü bacak hareketlerine dahi ayırsanız, 10 dakikalık plankler benchle aynı yeri tutmayacaktır. Bu durumda da baklavaların ortaya çıkması zor görünüyor.

Neyse ki, karın bölgenizin yanmasını sağlayacak daha eğlenceli egzersizler de var. Hareketlerinizde merkez bölgenizi güçlendirebilecek çalışmalar yaparsanız, hem karın kaslarınız daha görünür olacak hem de ağırlık kaldırma gücünüz çok daha artacaktır. Vücudunuzun diğer kısımlarını da çalıştırırken, fark ettirmeden merkez bölgenizi güçlendirecek en iyi 4 hareket aşağıda.

Goblet squat

Squatlar bacak günlerinin antrenmanlarından. Yağ yaktıran, kas geliştiren ve spor aktivitelerinde sizi hızlandıracak bir hareketten bahsediyoruz. Fakat hareket doğru yapılırsa kas gelişimine ekstra katkıları da olacaktır. Kişisel antrenör Danny Fisher’a göre “Yapmanız gereken tek şey, kettlebelli vücudunuzun daha yukarısında tutmak. Ne kadar yüksekte tutarsanız ana etki o derecede bacaklardan karına doğru kayacaktır.” İşte şimdi bacak günlerini atlamamak için 6 iyi sebebe sahipsiniz.

Single-arm standing shoulder press

Sağlam sırt kasları shoulder press ile zaten mümkün fakat doğru teknikler sadece omuzları çalıştırmıyor.Hareketi doğru gerçekleştirip karın kaslarınızı keskinleştirmek elinizde. Fakat dikkatli olun: “Eğer merkez bölgenizi gergin tutamıyorsanız bu fazla ağırlık kullandığınızın göstergesidir.” diyor Fisher. Ağırlıkları bırakın ve her itmede karın kaslarınızı sıkın. Bu sizin rektus abdominisinizi inşa edecek ve hızlı kazanımlar için omuzlar izole olacaktır.

Chin-ups

Sizi spor salonlarına taşıyan şey sadece sağlık arayışı değildir. Daha belirgin, büyük kaslar için akıtılan terler hem egonuza, hem ruhunuza iyi gelir. Bu da formunuzu düzeltmek için bir motivasyon kaynağıdır. “Chin uplar sırasında dizlerinizi hafifçe kaldırmak merkez bölgenizi büyük bir baskı altında bırakmak için idealdir.” diyor Fisher. Biseps geliştiren bu tüm vücut hareketine bir de yan olarak six pack ekleyin ki aşk hayatınıza da renk gelsin!

Single-arm dumbbell press

Barbellinizi dambılla değiştirmek vites küçültmek gibi gelebilir fakat karın bölgesine sağlayacağınız faydalar sizi tersi için de ikna edecektir. “Tek kolla kaldırmak ister istemez ters bacağınızın da kalkmasını sağlar.” diyor Fisher. “Buna karşı merkez bölgenizle karşılık verip savaşın ki karın ve göğüs kaslarınız beraber çalışsın.” Arkanıza yaslanın fakat rahatlamayın! Bu bench press alternatifi tüm üst bedeninizi dönüştürecektir.

BENZER YAZILAR