NİYE AZIYLA YETİNİYORUZ?

iliskiKorku standartlarınızı mı düşürüyor?

‘Onun ligi”nin seviyesinde olmadığınızı mı düşünüyorsunuz? University of Toronto’da gerçekleştirilen yeni araştırmaya göre yalnız kalma korkusu aşk hayatınızda azla yetinmeniz sebep oluyor olabilir.

Partneri olmadan da idare edebilen insanlara kıyasla, sonsuza kadar yalnız kalacağı korkusu yaşayan insanlar, berbat ilişkilerin içinde kabaca %18 oranında daha fazla kalma oranına sahipler. Araştırmada bulunan Dr. Stephanie Spielmann’a göre aynı zamanda bu insanlar daha az çekici, kibar ve düşünceli kişilerle beraber olmaya daha teşne hareket ediyorlar.

Peki ilişkinizin sıkıntılı olduğunu nasıl anlayacaksınız? Bu kırmızı kartlar için gözlerinizi açık tutun:

Onun değişmesini bekliyorsunuz, fakat bu henüz gerçekleşmedi. NeuroLoveology kitabının yazarı Ava Cadell’e göre maalesef büyük ihtimalle de hiç gerçekleşmeyecek. Hayatınızın geri kalanını bekleyerek geçirebilirsiniz, belki de artık yol alma vakti gelmiştir diyor Cadell.

Arkadaşlarınızla onu çekiştiriyorsunuz. Spielmann’a göre katılımcıların önemli bir kısmı hali hazırda kötü ilişkiler içerisinde olduklarını söylüyorlardı. Ama aynı zamanda o ilişkilere ‘ihtiyaç’ları olduğunu da belirtmekten ya da bu durumun onların ‘yapısında’ olduğunu söylemekten geri durmuyorlar. Eğer böyle düşünüyorsanız, kendinizi oyalıyorsunuz demektir.

Partneriniz ve siz hiç benzeşmiyorsunuz, ‘Marriage Magic!’ kitabının yazarı ve Dr Karen Sherman’a göre özellikle de eğitiminiz ve ilgi duyduğunuz konular anlamında! Eğer eğitim durumunuz, akademik geçmişiniz ve sosyal alışkanlıklarınız birbirine benzemiyorsa idare ediyorsunuz demektir.

Tabi şunu da unutmayın, özgüvenli olmak demek küstahlık demek değildir, siz de mükemmel değilsiniz!

BENZER YAZILAR