WAX, POMAT, JÖLE. HANGİSİNİ KULLANMALIYIZ?

sacSaç stiliniz ve saç yapınız için doğru ürünü bulmalısınız.

“Jöle apaçiler için”, “Wax kimseye yakışmıyor” diyenlere inanmayın. Doğru saç ürününü bulmak, yakalamak istediğiniz görüntüye ulaşmak için çok önemli. Parlak, mat, sıkı ya da serbest…

Jöle klasik bir üründür. Eski usül ‘ıslak’ görüntüyü yakalamak için uzun zamandır kullanılmakta. Fakat jöle tüm gün sürecek bir görüntüyü arayan ve saçlarının kurumasını bekleyemeyen insanlar için uygun. Jölenin en iyi kullanımı duş sonrası ıslak saça uygulanmasıyla gerçekleşiyor. Jelle oluşan beyaz pullardan korunabilmek için öncelikle saçınızı iyi bir şekilde yıkamalısınız. Ayrıca ürünü saçınıza yetecek miktarda kullanın, çoğunlukla az jöle saçınız için yeterli olacaktır. Unutmayın daha sonra istediğiniz zaman uygun miktarlarda tekrar sürebilirsiniz.

Wax ise saçlarınıza mat bir görüntü sağlar. Jöleden daha katıdır ama sertleşmez ve yapış yapış olmaz. Çoğu wax yağ bazlıdır ve ortalama bir tutuşu vardır. Bu da yıkanırken arınmalarını zorlaştırır. Stilini vermek istediğiniz saçın şekline uygun olarak, kururken sürebilirsiniz. Az bir miktar alın ve ellerinize eşit bir şekilde dağıtın. Saçınız kuruduğunda, ön tarafa yakın topaklanmayı önlemek için saçın arka tarafından şekil vermeye başlayın. Ekstra etki ve duruş için, waxla işiniz bitince üstüne saç spreyi kullanın.

Eğer saçlarınız kuruysa ve esnek bir görüntüyü tercih ediyorsanız, saç pomadı sizin için en uygun ürün. Pomatlar su bazlıdır, bunun için kullanımı hafif ve yıkaması kolaydır. Geriye yatırılacak bir görüntü için ıslak saça uygulayın ve şekil verin. Günlük kullanımda mat bir görüntü için pomatı tercihe edebilirsiniz. Aynı wax gibi günde bir kez kuru saça uygulayın.

Ne istediğinize karar verdiğinizde ve saç tipiniz için hangi ürünleri kullanmanız gerektiğini keşfettiğinizde, maksimum 1-2 ürün sizin için yeterli olacaktır. Bu her seferinde saçınıza istediğiniz tarzı vermenizi sağlayacaktır.

BENZER YAZILAR