MÜKEMMEL ŞINAVIN 10 SIRRI

Zirveye çıkabilmeniz için hareketi didik didik ettik!

Şınav inanılmaz basit görünür. Herhalde bunun içindir ki herkes bir şekilde hareketi doğru gerçekleştirdiğini düşünür.

Çoğu insan basit kurallarını öğrenmiş de olsa (Dirseklerinizi kırarak vücudunuzu zemine indirmek), Men’s Health Thrive’da uzman bir antrenör olan  De Wispelaere’e göre bu hareketi daha iyi hale getirmenin 10 yolu bulunmakta. Sizin için bütün bu numaraları detaylandırdık. Basit bir uyarı: Bir daha ki sefere şınav çekmeye başladığınızda bu ipuçlarının hepsini hatırlayamayabilirsiniz, onun için 1-2 tanesiyle başlayın. Bunlarda uzmanlaştıktan sonra 1-2 diğer ipucuna geçin ve böyle böyle hareketlerinizi mükemmel kılın.

Ve bizi yanlış anlamayın: Şınav hala basit bir hareket olacaktır. Yapmaya çalıştığımız sadece bunu daha efektif kılabilmek.

11) Ellerinizi yere sabitleyin

Kazancı: Bu ellerinizle zemin arasında tork (yani dış rotasyon kuvveti, dönme momenti) yaratır. De Wispelaere’e göre bu sayede “Kollarınız, omuzlarınız ve üst sırtınızda, size hareket boyunca dayanak sağlayacak güçlü bir üst beden gerilimi yaratılır.”

Nasıl yapmalı: Ellerinizle zemini kavrayın ve aynı anda avuç içlerinizi içe doğru çekin, sanki zemini elleriniz arasında sıkıştırıyormuş gibi. Dirsek ve bisepsleriniz öne doğru bakacak şekilde dönebilmelidir.

BENZER YAZILAR