KRAL EVİNE DÖNDÜ

1LeBron James dört yıllık Miami Heat macerasının ardından, tekrar Cleveland Cavalier’s forması giymeye ve doğduğu yer için savaşmaya karar verdi.

2003 yılı draftlarında birinci seçenek olarak doğduğu Ohio bölgesinin takımı Cleveland Cavaliers tarafından seçilen LeBron James’in, NBA basketbol tarihinin efsanelerinden biri olacağı daha o zamandan tüm basketbol otoritelerinin birleştiği bir noktaydı. Hatta bu o kadar kesindi ki, tartışmaya açık olan tek nokta bu adamın Micheal Jordan’dan daha büyük olup olamayacağıydı. NBA, hakkında bu tartışmaların yapıldığı birçok adamın birkaç senede silindiğine çok tanık olmuştur. Ama LeBron onlardan biri değildi. Bunu göstermek için sadece ilk maçı yeterli oldu. LeBron ilk NBA maçında 25 sayı atabilen ilk oyuncu olarak adını tarihe yazdırdı ve o sezonu 20 sayı ortalamasıyla tamamladı. Her geçen sene üstüne koyarak, artık gerçek bir süper star mertebesine erişen LeBron, Cleveland için gerçek bir yaşayan efsane olmuştu. Ta ki 8 Temmuz 2010 tarihine kadar.

1 Temmuz’da serbest kaldıktan sonra, ismi artık evi olan Cleveland dahil birçok takımla anılan LeBron James, 8 Temmuz’da tercihini Miami Heat’den yana kullandığını açıkladı. Chris Bosh ve Dwyane Wade ile birlikte şampiyonluklar kazanmak için bu tercihi yaptığını saklamayan LeBron, belki önümüzdeki yıllarda istediğini alacaktı ama Cleveland halkı ve Cavs taraftarları kendilerini ihanet edilmiş hissediyordu. LeBron James’in 6 numaralı formaları yakıldı; şehrin en sevilen adamı artık en nefret edileni olmuştu. Ama LeBron istediğini aldı. Yıldızlar topluluğu Miami Heat ile birlikte 4 sezon üst üse NBA finali oynadı ve iki NBA yüzüğü kazandı. Bu süreçte birçok sezonun ve playoff’ların da en değerli oyuncusu seçilen LeBron James, geçtiğimiz sezon finalde kaybettikleri San Antonio Spurs serisindeyse Spurs’ün kusursuz takım oyunu karşısında diğer yıldız takım arkadaşlarıyla çaresiz kaldı ve ikinciliğe razı oldu.

BENZER YAZILAR