Yüzmenin 5 antrenman faydası

Her hafta 1 kilometre yüzün; kazanımlarınızın keyfini karada çıkarın.

Antrenman konusunda en büyük günahlardan birini açıklamamızı ister misiniz? Hayır, yarım bıraktığınız o tekrarlardan bahsetmiyoruz. Havuzu ihmal etmenizden söz ediyoruz.

Olimpiyat Oyunları’nı her izlediğinizde, yüzücülerin kusursuz fiziğine bakıp, havuzda verdikleri mücadeleye hayran kalmıyor musunuz? Bu insanlar boş yere bu kadar büyüleyici değiller. Çünkü yüzmenin insan vücuduna gerçekten de kattığı çok fazla şey var: Kas inşası sağlıyor, yağ yakıyor, metabolizmanızı ateşliyor ve tüm vücudunuzu dönüştürüyor. 

Siz de yüzmeden faydalanmak ve antrenmanlarınıza boyut katmak istemez misiniz? O halde her hafta bir kere havuza atlayın, yüzün ve 1 km’de kendinizi zorlayın.

Şimdi meseleyi biraz daha detaylı ele alalım. Yüzmeden antrenmanlarınız nasıl faydalanacak?

Sakatlıkları önler

Yüzme sırasında tüm vücudunuz istikrarlı bir şekilde çalıştığı için, sakatlık derdi olmadan kuvvetinizi arttırabilirsiniz. Dahası, yüzme sayesinde ihmal ettiğiniz kaslarınız da çalışmış olacak. Bu sayede de antrenmanlarda sakatlanma riskiniz azalacak.

Kas dengesizliğini giderir

Profesyonel bir yüzücüyü antrenman yaparken izleyin. Üst gövde ve alt gövde kuvvetinin özdeş olduğunu göreceksiniz. Bu denge tesadüf falan değil. Eğer üçgen bir vücuda kavuşmak istiyorsanız, siz de yüzmeden faydalanabilirsiniz.

Kalori yaktırır

Kalori yakmanın en iyi yolunun koşmaktan geçtiğini mi düşünüyorsunuz? Ayakkabılarınızı çıkarın ve suya atlayın. Medicine and Sports in Science and Exercise’a göre, yüzmek, koşmaktan daha fazla kalori yakıyor. Havuzda 40 dakikalık bir yüzme, size 1000 kaloriden fazlasını yaktırır.

Güçlü kaslar

Zıplayışlarınız ne kadar etkileyici? Eğer gerçekten patlayıcı güç peşindeyseniz, havuzda daha fazla zaman geçirmelisiniz. Yüzmek, sadece 6-packlerinizin belirginleşmesini sağlamayacak, suyun yoğunluğu sayesinde kaslarınızın çok daha hızlı gelişmesine yardımcı olacak. Bu etkinin ise interval antrenmanlardan daha etkili olacağını ekleyelim.

Stresten arındırır

Patronun nefesini sürekli ensenizde hissedenlerden misiniz? Rakamlar arasında boğulup kaldınız mı? Eğer zihninizi boşaltmak ve bir nebze rahatlamak istiyorsanız, yüzmek tam da sizin ihtiyacınız olan şey. Araştırmalar, yüzme sayesinde anksiyete ve stresle mücadelenin yogadan bile daha etkili olduğunu gösteriyor. Stressiz bir yaşamın genel olarak hayat kalitesini yükselteceği, dolayısıyla da antrenman verimliliğini arttıracağı da su götürmez bir gerçek.

Yüzme sırasında performansı iyileştirecek ve kas gelişimi için yardımcı ürünler;  

 

 

Supplementler.com Whey Protein 2000 Gr

Scitec Creatine Monohydrate 500 Gr

Nature’s Supreme Vitamin C + Zinc 20 Efervesan Tablet

 

BENZER YAZILAR