SOPHIA LOREN’DEN EFSANE FOTOYA AÇIKLAMA

1Popüler kültürün en ‘ikonik’, en ünlü fotoğraflarından birisi bir davette dönemlerinin ünlü ve seksi yıldızları Sophia Loren ile Jayne Mansfield’in fotoğrafıdır. 1957’de çekilen bu ünlü fotoğrafta Loren’i, Mansfield’in derin göğüs dekoltesine imalı, sert bir bakış atarken görürüz. Tam 57 yıl sonra fotoğrafın sırrı da ortaya çıktı.

Loren geçtiğimiz günlerde ‘Yesterday, Today and Tomorrow: My Life’ isimli biyografisini yayınladı. Entertainment Weekly muhabirlerine konuşan Loren, kitabında da bahsettiği ünlü fotoğrafa açıklık getirdi:

“Mansfield o gece direkt olarak masama geldi. Bütün gözlerin onda olduğunun farkındaydı. Yanıma oturdu ve neredeyse çıp… Neyse, dinleyin. Fotoğrafa bakın, gözlerim nereye bakıyor? Direkt olarak onun göğüslerine bakıyorum çünkü neredeyse tabağımın üstünde gibi. Suratımda korkuyu görebilirsiniz. Korkumun sebebi belli, elbise az sonra patlayacak gibi durmuyor mu? BOOM! ve bütün masa dağılacak!”

Aynı zamanda biyografisinde şöyle cümleler de var: “Bir insan onun göğüslerine nasıl bakmaz ki? “BAKIN İŞTE O GELİYOR, JAYNE MANSFIELD, SARIŞIN BOMBA!” Yanıma oturdu ve konuşmaya başladık. Patlamak üzere bir volkan gibiydi. Yerine yerleştikçe göğüsleri iyice masanın üstünde gibiydi. O sırada hızlı bir muhabir fotoğrafı çekiverdi ve bu fotoğraf tüm dünyaya yayıldı. İmzalamayı reddettim. Hollywood’un büyülü krallığının arkasında bazı kaba, grotesk anlar da vardı ve ben bunlarla uğraşmak istemiyordum.”

İkilinin güzellikleri bugünlere yadigar kaldı ve bir efsanevi olay da böylece açığa çıkmış oldu.

BENZER YAZILAR