5 SÜRPRİZ PROTEİN DEPOSU

protein_surprise

Yulaf

Eğer “Yumurtanızı nasıl alırdınız?” sorusuna cevabınız “Daha fazla yumurta istemiyorum! Teşekkürler!” gibi bir şeyse, doğru alternatif yulaftır. Karbonhidrat yönünden süper-zengin olmasının yanı sıra, 100 gramı 17 gram kas yakıtı taşır. Doğru ve lezzetli bir yöntem olarak sütte kaynatmayı deneyebilirsiniz.

Bezelye

Bezelye ucuzdur ve yapımı kolaydır. Fakat bunun da ötesinde, bu kolaylık/verim dengesinde zirvededir ve tam bir güç deposudur. Ortalama bir porsiyonunda 8 gram protein, kemikleri güçlendiren K vitamini ve bağışıklık sisteminizden maksimum verim almanızı sağlayacak C vitamini bulunur. Her türlü yemeğin içine katılabilir; hem lezzet hem değer katar.

Kinoa

Bir tutamında koca bir tabak kuskusun %12’si kadar protein barındıran bir süper-besin. Yeni nesil sağlıklı yemek kültüründe tuttuğu yeri bir kenara bırakın; o tuhaf repütasyonuyla sizleri yanıltmasın. Kas inşasında akıl almaz biçimde etkilidir. Özellikle et yemeklerine katarak protein alımınızı bir anda yükseltebilir ve maksimum verim alabilirsiniz.

Ispanak

Temel Reis’in söyledikleri yalan değil! Ispanak kas inşası konusunda bir üstattır! Ortalama bir porsiyonu yalnızca 5 gram protein içermekle kalmaz, demir ve lutein konusunda da oldukça zengindir. Gerekli tariflere az çok hakimsinizdir; fakat patates, yumurta ya da peynirle ne kadar lezzetli ve faydalı olduğunu tekrar hatırlatalım.

Fırında patates

Ucuzdur, yapımı kolaydır, çok besleyicidir, kendi kendine bir spor salonu gibidir! Günlük protein ihtiyacınızın %10 kadar protein içerir, başka şeye benzemez. Yumruk gibi bir protein kürü için bir kutu ton balığı ile harmanlayabilir ya da tereyağı ile lezzetlendirebilirsiniz…

 

 

 

BENZER YAZILAR