CACIKLI DÖNER SANDVIÇ

Geleneksel döneri birbirinden lezzetli baharatlarla ve sarımsaklı cacıkla sıra dışı bir sandviçe dönüştürmeye ne dersiniz? 

MALZEMELER
500 g kemiksiz kuzu budu (kuzu pirzola da olur)
1 bardak kırmızı şarap
1/2 bardak şeker
3 diş sarımsak, kıyılmış
2 dal yeşil soğan, doğranmış
2 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı fesleğen
2 yemek kaşığı deniz tuzu
3 yemek kaşığı kimyon tohumu
2 yemek kaşığı sarı hardal tohumu
1 yemek kaşığı rezene tohumu
1/2 yemek kaşığı kişniş
1/2 yemek kaşığı kakule tohumu
1/2 yemek kaşığı çekilmiş tarçın
Bir tutam öğütülmüş karanfil
4 adet lavaş
1/2 bardak zeytinyağı
Cacık
1 adet limon
Salatalık, domates ve kırmızı soğan, küp şeklinde doğranmış

Döner Etini
Hazırlayın
Kuzu budunu 10 dakika buzlukta bekletin ki, dilimlemesi daha kolay olsun. Bir bıçak yardımıyla üstündeki fazla yağları alın. Sonra keskin bir et bıçağıyla 3 mm kalınlığında ve 8 cm uzunluğunda, yanlamasına şeritler halinde kesin.
Marine Edin
Orta boy bir tavaya şarap, şeker, sarımsak, yeşil soğan, defne yaprağı, fesleğen, tuz ve iki bardak suyu koyun. Kaynattıktan sonra, suyun yarısını çekinceye kadar kısık ateşte bırakın. Yaklaşık 20 dakika sürecektir. Ardından dolapta soğutup, etle birlikte ağzı fermuarlı plastik bir poşete koyun ve buzdolabında 30 dakika bekletin.Baharatlayın
Geniş bir tavayı orta ateşte ısıtın. Baharat tohumlarıyla birlikte kişniş, tarçın ve karanfili tavaya koyun. 5-10 dakika boyunca sık sık karıştırın. Ardından baharat değirmeninde öğütün.Ateşi Harlayın
Izgaranızı yüksek ateşte ısıtın. Eti dolaptan çıkarıp, bu baharat karışımından istediğiniz kadar dökün. Etlerin her bir yüzünü 1-2 dakika ızgarada pişirdikten sonra tabağa alın. Lavaşların üstüne zeytinyağı sürüp tuz, kırmızıbiber ve fesleğen serpiştirin. Lavaşların da her bir tarafını 15 saniye kadar ızgarada ısıtabilirsiniz.Dürmeye Başlayın
Lavaşların yumuşak olan yüzlerine kaşıkla cacık sürün. Etleri lavaşların arasında paylaştırın ve üstlerine zeytinyağı ile limon suyu sürüp, salatalık, domates ve kırmızı soğanları koyun. 4 kişiliktir.

MH070814_ADV_GUY_03 (1)

Yazın En Ferah Sosu
Dönerin üstüne cacık döküp yemeyi hiç denediniz mi? Veya dilerseniz pidenin üstüne sürüp, fesleğen, domates ve birkaç dilim salamla süsleyip yiyin.

MALZEMELER
1 adet salatalık
5 diş sarımsak, kıyılmış
1/2 çay bardağı sirke
2 sap yeşil soğan, doğranmış
4-5 dal dereotu
350 gram yoğurt
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı limon suyu

Salatalığı soyup uzunlamasına dörde bölün. Sonra küp şeklinde doğrayın. Mutfak robotu veya miksere sarımsak, sirke, yeşil soğan ve dereotunu koyup iyice karıştırın. Salatalık ve yoğurtla birlikte bir kâseye alın. Zeytinyağı ve limon suyunu da ilave ettikten sonra servis edin. 2 kişiliktir.

01

Afiyetle Yiyin
Dönerin arkasında kalan folyoyu aşağıya çekerek sandviçin ısıracağınız kısmını açın. Bu noktada döneri dik tutarak üstüne cacık ve zeytinyağı döküp, isteğe göre sebze ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun!

02

Sarmalayın

Folyonun sağ tarafını sol tarafın üstüne getirip sandviçi kapatın. Şu an sandviç dağılmadan güvenle elinizi gevşetebilmeniz gerekiyor. Dağılıyorsa ikinci aşamayı tekrarlayın.

03

Köşesini Kapatın
Dönerin alt kısmında kalan fazlalık folyoyu sosu içerde tutmak için katlayın. Sağ elinizle de folyonun sol üst köşesini dönerin üstüne doğru katlayın. Kağıt sandviçe iyice sarılmış olmalı.

04

Pideyi Yerleştirin
Döneri bir parça alüminyum folyoya çapraz olarak yerleştirin. Dönerin altı kağıdın sol alt köşesine denk gelsin. Eğer sol elinizle yiyorsanız tam tersini yapın. Sol elinizi folyonun altına koyup döneri tutun.

 

BENZER YAZILAR