SPORU GÜN İÇİNE SIĞDIRMA YÖNTEMLERİ

dynamic

3 basit ipucuyla kardiyo egzersizlerine bahane üretmeye son verin.

Haftada beş kardiyo antrenmanı yapmak için toplam zamanınızın sadece yüzde 1,4’ünü ayırmanız yeterli. Bu oran makul geldiyse, şimdi iş adamlarının vakit yaratma stratejilerine göz atabiliriz.

Erken uyanın

“Bunu alışkanlık haline getirdikten sonra, sabah kalkıp koşmak artık hayatınızın bir parçası olur” diyor GE Healthcare şirketinin CEO’su Joe Hogan. Haftanın dört günü sabah 05.00’te kalkarak yarım saat boyunca kardiyo çalışan Hogan, bunu 20 yıldır hiç aksatmadan yapıyor. 2005 yılında Health Psychology’de yayınlanan bir araştırmaya göre egzersiz yapmayı bir alışkanlık haline getirmek için beş haftaya ihtiyacınız var.

Önceliklerizi belirleyin

Bir günde neye ne kadar zaman harcadığınızı hesaplayın. Continental Express hava yollarında pilot olan ve iki yıldır bir kardiyo programıyla 68 kilo veren Joe Blesse “Bunu yaptığımda antrenman yapmak için aslında vaktim olduğunu gördüm” diyor. Blesse’in tavsiyesiyse açık: “Daha faydalı sebepler için yaptığınız aktivitelere öncelik tanıyın. Örneğin 30 dakika koşmak, her zaman dizi seyretmekten daha öncelikli olmalı.”

İki işi aynı anda yapın

Uluslararası yatırım şirketi Citadel Group’un CEO’su David Varwig “Ben en önemli işlerimi koşarken, bisiklete binerken ya da kayak kayarken yaparım” diyor. Egzersiz bir vakit kaybı değil, dikkatiniz dağılmadan bir şeyler düşünmek ve karar vermek için bir fırsattır. Evinizde çocuklarınızla ya da eşinizle yapacağınız sportif aktiviteler sayesinde spor yaparken ailenizle de iyi vakit geçirebilirsiniz.

BENZER YAZILAR