Odaklanma sorunu nasıl düzelir

Odaklanma sorununda suçlu nedir? Günümüz bu suçu hep akıllı telefonlara atıyor. İşte gerçekler!

Öncelikle sorunun sadece odaklanma olduğunu düşünelim, tabii bununla birlikte kısa süreli hafıza kaybı, oryantasyon bozukluğu ya da dil ile ilgili sorunlar yaşıyorsanız durum farklı. Çünkü bunlar bunama hastalığı belirtileridir. Bu yüzden, sizin sorununuzun dalgınlıktan biraz daha ötesi olabileceğini varsayarak konuyu biraz daha derinlemesine inceleyelim.

Öncelikle, kötüleşen odaklanma yeteneğiniz konusunda suçlunun akıllı telefonunuz olduğu efsanesine inanmayın. Psikolog Dr. Gemma Briggs, bu durumlarda teknolojinin hep kötü çocuk olarak gösterildiğini ancak genel olarak dikkatimizde bir azalma gösteren bir araştırmaya bile rastlamadığını söylüyor. Ancak bu durum, odaklanma şekillerimizin değişmediği anlamına gelmiyor. Mesela sosyal medya ve akıllı telefon bildirimleri bizi kısa sürede yeni bilgiler edinmek ve paylaşmak konusunda geliştirirken, dört saat konsantre şekilde bir araştırma için çalışmak artık daha zor. Briggs, “Birçok görevi aynı anda yapabilme yeteneğimizi bazen küçümsüyoruz. Konu dikkatimizin çok kolay dağılması değil, etrafımızın bunu yapabilecek çok şeyle çevrili olması,” diyor. Stres ve anksiyete de konsantrasyonu kötü etkiliyor.

Tabii konu iş ve deadline’lar olduğunda stres bazen kaçınılmaz olabiliyor. Bu durumlar için aşağıdaki haberimizi tıklayın!

https://www.healtyhype.com/konsantrasyon-artirma-yontemleri/

BENZER YAZILAR