KARIN KASLARI HAKKINDA GERÇEKLER

Onları daha iyi tanıyın, daha etkili çalışın.

 

Tartışmasız erkeklerin en çok önem verdiği kas grubu karın kaslarıdır. Neden olmasın ki? Karın kaslarınız, yaptığınız hemen hemen her harekette aktif olarak rol alır. Dahası, kadınları en çok etkileyen de yine karın kaslarıdır. Bu kaslarınızı belirgin hale getirmek için ihtiyacınız olan iki şey var. Sağlıklı bir beslenme planı ve bir sonraki sayfada göreceğiniz ‘bootcamp’ antrenmanı. Şimdi kısa sürede herkesle paylaşacağınız karın kaslarınızı yakından tanıyacaksınız. Ondan sonraysa, antrenman zamanı. Unutmayın, göz açıp kapayıncaya kadar yaz gelecek!

RECTUS ABDOMINIS

Daha bilinen adıyla baklavalar, en çok bilinen karın kaslarıdır. Bağ dokularla ayrılan sekiz parçadan oluşur. Bu kas grubunun en önemli görevi omurganızı sabit tutmanıza yardım etmesi ve gövdenizi kalçalarınıza doğru çekmesidir.

BAĞ DOKULAR

Bütün kas gruplarının arasında bulunan bağdokular kas gruplarınızın arasında bir iletişim ağı kurar. Bu bağ dokular sekiz parçadan oluşan rectus abdominis kaslarının arasında da yer alır ve onlara bu ayrık parçalardan oluşan görüntüsünü verir.

DIŞ OBLİK KASLARI

Bu kaslar göğüs kafesinden çıkarlar ve leğen kemiğinizi karın duvarının ortasında bulunan beyaz çizgiyle (linea alba) birleştirirler. Gövdenizi yanlara doğru yatırmanızı bu kaslar sağlar. Ayrıca gövdenizi sabit tutmak istediğinizde yine bu kaslara ihtiyacınız vardır.

İÇ OBLİK KASLARI

Bu kaslar dış oblik kaslarının hemen yanında bulunur ve dış oblik kaslarının bütün görevlerinde onlar da aktif olarak rol alırlar.

LİNEA ABA (BEYAZ ÇİZGİ)

Şerit halindeki bu bağ doku, karın kaslarınızı tam ortadan ikiye böler. Rectus abdominis kaslarınızın yırtılmamasını ve oblik kaslarından ayrılmamasını sağlar.

BENZER YAZILAR