YEDİ DERSTE ORGAZMIN SIRLARINI ÇÖZÜN

Orgazm… Ona unutulmaz bir gece yaşatmak için ihtiyacınız olan sihirli kelime. Nasıl başaracağınıza emin değil misiniz? Sorun yok. İşte her erkeğin bilmesi gerekenler.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından 2008 yılında yapılan bir çalışmaya göre, kadınların yüzde 60’ının cinsellikle ilgili problemleri var. Problemi olan kadınların yüzde 50’si cinsel ilişkiden önce uyarılmakta güçlük çektiğini söylüyor. Geri kalanlar içinde yüzde 50 çok zor orgazm olduğunu, yüzde 25’i ise hiçbir şekilde orgazm olamadıklarını belirtiyorlar. Kadınların neden orgazm olamadıklarını Amerika’da yapılan bir başka çalışma ortaya koyuyor. Yüzde 47’si ilişki esnasında yeterince gevşeyemiyor. Yüzde 38’i ilişki esnasında ön sevişmenin kısa sürdüğünü söylüyor. Yüzde 25 ise cinsel ilişki sonrasında eşlerinden yeterli şefkati göremediklerini belirtiyor.

Ülkemizde durum daha parlak sanmıyorsunuz herhalde. Türkiye’de üç kadından biri cinsel hayatından memnun değil. Türkiye’de orgazm sorununun sebeplerini; yüzde 66 gibi yüksek rakamlarda seyreden vajinismus, yüzde 25’le cinsel istek azlığı, yüzde 17’yle orgazm bozuklukları izliyor.
Orgazm olamayan kadınların sıklıkla gösterdikleri ilk beş sebep şöyle:
“İlişkimde mutsuzum.”
“Kendimi, vücudumu beğenmiyorum.”
“İş hayatım çok stresli.”
“Cinsel ilişki esnasında kontrolümü kaybetmek istemiyorum.”
“Partnerim beni ya beğenmezse, çekici bulmazsa?”
Tamam, kabul ediyoruz. Kadınlar için orgazm fazlasıyla değişken bir olgu. Birçok farklı iddia ve bilinmeyenli bir denklem. Ancak Men’s Health size yedi derste, bu karamsar istatistiklerin içine dâhil olmamayı öğretiyor. Dikkatle okuyun!

BENZER YAZILAR