Yoga ve koşuyu birleştirmek

Yoga ve koşuyı bir araya getirerek, yaptığınız egzersizlerinden çok  daha iyi verim alabilirsiniz.

Yoga ve koşu nasıl birleştirilir? Koşu tekrar eden bir egzersizdir. Koşarken kaslar tek bir düzlemde hareket eder. Koşarken hissettiğiniz ve sıkılaşan kasları da üst bacak bölgesidir. Vücut kinetik bir zincir gibidir. Her bir halka, bağlı olduğu diğer halkayı harekete geçirir. Yani sırtındaki ağrının sebebi, dizinizin arkasındaki kirişlerin gergin olmasından dolayı olabilir. Her şey vücutta birbirine bağlıdır ve tek bir nedeni olmayabilir. Bu da sizin öne eğilmenizi engelleyebilir. Yine aynı şekilde, diz ağrısının sebebi kalçandan kaval kemiğine doğru inen bağlarınızın zedelenmesinden dolayı olabilir.

Yoga vücut ağrılarını giderir ve kasları güçlendirir

Bütünleyici yoga egzersizleri için bir adım öne çıkın ve harekete geçin. Yoga, ağrıyan kaslarınızın esnemesine yardımcı olmakla kalmayacak ve koşabilmenizi sağlayan kaslarınızı da kuvvetlendirecek.

Akciğer sağlığı için : Yoga

Araştırmalara göre, yoga nefesi akciğerlerin çalışma fonksiyonlarını artırıyor, dolayısıyla koşma performansı da buna bağlı olarak artıyor. Yoganın aynı zamanda zihinsel olarak iyileştirdiği de bilinen bir gerçek. Düzenli bir şekilde 5 km koştuğunuzda, kortizol (stres) hormonu yükselmeye başlıyor. Bu yükselmeyi, yoga seansları ile dengeleyebilirsiniz.

BENZER YAZILAR