DAHA FAZLA BARFİKS

Eğer çenenizi 20 defa üst üste barfiks barının üzerine çıkarmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz.

0-2 tekrar

Negatif barfiksi deneyin. Bir kutunun üzerine çıkın ya da çenenizi barın üzerine çıkarmak için sıçrayın. Daha sonra vücudunuzu oldukça yavaş şekilde yere yaklaştırın. Bunda 30 saniyelik bir süreyi hedefleyin. Hareketi aralarda dinlenerek dört defa üst üste yapın.

3-7 tekrar

Antrenör Pavel Tsatsouline’ın barfiks performansınızı artırmak için verdiği tavsiyeyi uygulaın: Evinizde ulaşabileceğiniz bir yere bir barfiks barı yerleştirin ve önünden geçerken arada birkaç tekrar yapın. Bu barfiks performansınızı artırmanız konusunda çok faydalı olacaktır.

8-12 tekrar

Artık yaptığınız tekrar sayıları fena olmayan rakamlara ulaştı. Şimdi daha yukarıyı hedefleme zamanı. Yapabildiğiniz maksimum tekrarın yarısı kadar tekrarı her 30 saniyede bir beş dakika boyunca yapın. Eğer maksimum 8 tekrar yapabiliyorsanız, beş dakikada toplam 40 tekrar yapmalısınız.

12’den fazla

Evet, artık barfiks konusunda hiç de fena sayılmazsınız. Ancak sınırlarınızı daha da zorlamak istiyorsanız, antrenör Chad Waterbury’e göre yapmanız gereken, tek bir tekrar yapamayacak duruma gelene kadar harekete devam etmek: “Sabah kalktığınızda maksimum tekrardan bir set barfiks çekin, bunu bir de akşam yapın. Eğer bir ay boyunca devam ederseniz maksimum barfiks sayınızı ciddi biçimde geliştirebilirsiniz.”

 

BENZER YAZILAR