SEVGİLİNİZ SİZDEN NE SAKLIYOR?

700’den fazla Women’s Health okuru kirli çamaşırlarını ortaya döktü. İşte kadınların en çok sakladıkları sırlar. 

Sır 1

Sizi aldattı

Ne zaman endişelenmeli? Eğer günlük programı çok düzensizse, daha çok yalnız zaman geçirmek istiyorsa, sizi çevresinde görmeyi pek istemiyorsa ya da sizinle artık flört etmiyorsa. Kadınlar bir ilişkiden duygusal olarak vazgeçmeye başlamışlarsa aldatırlar. Artık gitmeye hazır oldukları hissini pekiştirirler.

Nasıl davranmalı? Sizden uzaklaşmış olması sizi aldattığı anlamına gelmez. O yüzden hemen suçlamalara başlamayın, yoksa sarsılan güvenini onaramazsınız. En güzeli eskisi gibi olmadığınızı söylemek ve kendi eksiklerinizi görmek. Problemleriniz hakkında oturup ciddi ciddi konuşma konusunda kararlı olduğunuzu görürse kendininkileri de sayacaktır. Konuşurken ‘biz’ ve ‘bizim’ gibi kelimeler kullanın, zira Psychology and Aging dergisinin araştırmasına göre, bu şekilde davranan çiftler uzlaşmak konusunda sürekli ‘sen’ ve ‘ben’ diyen çiftlerden daha başarılı. Eğer sizi aldatmıyorsa ve ilişkinizi düzeltmek istiyorsanız, tüm yanlışları ortaya çıkarabilir ve sorunları beraberce çözebilirsiniz. 

 

Sır 2

Size söylemeden eski sevgilisiyle konuşuyor 

Ne zaman endişelenmeli? Bu ilk kez sizin başınıza gelmiyor, zira problem gerçekten çok sık yaşanan bir şey. Aslına bakarsanız CyberPsychology& Behavior dergisine göre insanların yüzde 75’i eski cinsel partnerini Facebook’taki “arkadaş” listesine eklemiş halde. Ancak asıl sorun, eski sevgilisine sizin duymanızı ya da görmenizi istemeyeceğiniz şeyler (örneğin cinsellikle ilgili şeyler) söylemesi. Böyle bir durumun habercisi olacak işaretlere dikkat edin: Siz odaya girdiğinizde internette hemen başka bir pencere açması ya da hepten bilgisayarı kapaması gibi.

Nasıl davranmalı? Öncelikle sakın bilgisayarını karıştırmayın, bu onu daha çok korkutur ve daha çok sırra sebep olur. Onun yerine eski sevgililerinizin size ulaşmaya çalıştığı her an nasıl davrandığınızı ona söyleyin ve verdiğiniz cevapları da gösterin. Kısacası sizin sakladığınız hiçbir şey olmazsa onun da olmaz.

 

Sır 3 

Başka erkekleri arzuluyor

Bazen seks sırasında başka erkekleri düşünüyor.

Seks sırasında her zaman başka erkekleri düşünüyor.

Sadece sizi düşünüyor.

Ne zaman endişelenmeli? Asla. “Seks sırasında başka insanları düşünmek tamamen normal bir durumdur” diyor psikolog Dr. Lori Buckley. “Bu erotizmi ve daha fazla uyarılmayı sağlamak için iyi bir yoldur. Kesinlikle başka birine bir şeyler hissettiğini göstermez.”

Nasıl davranmalı? Hiçbir şey yapmayın. Ancak aklının gerçekten sizde olmadığını düşünüyorsanız, ışıkları açın. ‘Nasıl Harika Bir Sevgili Olunur’ kitabının yazarı Lou Paget, “Sizi görmezse sizi düşünemez. Işıkları açmak göz teması kurmanızı ve dikkatini size odaklamasını sağlar” diyor. Dahası çoğu kadın, vücudu hakkında kendini rahat hissetmez ve bu da size çok daha fazla ilgi göstermesine yol açar. (Son bir tüyo: İltifat konusunda cömert olun.) 

 

Sır 4 

Onu heyecanlandırmıyorsunuz

Ne zaman endişelenmeli Eğer seks sırasında daha az aktif ya da daha az heyecanlı hale gelmişse bir probleminiz olabilir. Kadınların yüzde 42’si sevgililerin bazen çekici gelmediğini, yüzde 3’ü ise sevgililerini hiç beğenmediklerini söylüyor. Peki sorun ne olabilir?

Yatakta beceriksiz

Fiziksel olarak çekici gelmiyor

Çok bencil

Hijyen sorunları var

Ereksiyonu devam ettiremiyor

Penisi küçük

Diğer

Nasıl davranmalı? Coşku dolu o ilk günlerden sonra bir şeylerin değiştiği kesin. Neyi farklı yaptığınıza dair bir liste oluşturun (gerçekten değil, aklınızdan): daha az spor yapmak, çok içmek, sürekli yemek, daha az konuşmak, ön sevişmeyi henüz icat edilmemiş varsaymak. Şimdi de bu maddeleri tek tek düzeltin. Kadınların ortak fikri şu: “Erkeklerin bazı pis alışkanlıkları var ve bunların aynısı kadınlarda olsaydı, yanımıza bile yaklaşmazlardı.”

 

Sır 5 

Daha fazla para kazanmanızı istiyor 

Ne zaman endişelenmeli Hemen önyargılı davranıp zengin bir koca avcısı olduğunu düşünemeyin. Family and Consumer Sciences Research Journal dergisine göre, kadınların yüzde 40’ı paraya çok değer veriyor ve eşlerinin mali durumlarından şikayet ediyor. Bir kadının maddiyatçı olması eşinin de maddi konulardaki tatminini etkileyebilir.

Nasıl davranmalı? Kim daha fazla kazanmak istemez ki? Çoğu kadın bu konuda realist davranmayı bilir. Kazandığı paranın ikinizi de mutlu edebileceğini ve önemli olanın onun mutluluğu olduğunu gösterin. Sahip olmak istediği üç şeyi ya da gitmek istediği üç yeri sorun. Daha sonra bunları yapmanıza imkan verecek mali bir tablo çıkarın. Eğer Bali adaları çok pahalı geliyorsa ufak bir Yunan adasına gidebilirsiniz.

BENZER YAZILAR