YAĞ YAKMA MAKİNELERİ

Birçok farklı spor aleti sayesinde daha fazla yağı daha hızlı yakmanız mümkün. Tabii, onları doğru kullanmayı becerebilirseniz.

Şanslısınız fitness teknolojisi sayesinde göbeğinizdeki yağları eritmenin birçok farklı yolu var. Bugün birçok spor salonunun kardiyo bölümünde iyi bir kardiyo çalışması yapmak isteyenler için birçok farklı alet yer alıyor. Bu kardiyo aletlerinden maksimum düzeyde faydalanmak istiyorsanız, okumaya devam edin.

Koşu bandı

Hata: Gereğinden uzun adımlar atmak ve vücudunuzu aşağı yukarı fazla hareket ettirmek koşu bandında en sık yapılan hatalardan. Sık yapılan başka bir hata da kafanızı dik tutmamak ve karşıya bakmamak.

Düzeltme: Daha kısa adımlar atın. Koşu boyunca hızınızı ve koşu bandının eğimini sürekli olarak değiştirmeye özen gösterin. Koşuya yüzde ikilik bir eğimle başlayın ve bunu zamanla yüzde 10’a kadar çıkarın. Koşu süresince boynunuzu düz tutun ve tam karşıya bakmaya gayret edin.

 

Kürek makinesi

Hata: Kürek çekerken ellerinizin dizinize çarpması egzersizi düzgün bir şekilde yapmanızı engeller. Kürek egzersizinin akıcı bir şekilde devam etmesi gerekir. Yapılan ikinci bir hataysa hareket aralığını gereğinden uzun tutmaktır.

Düzeltme: Kürek çekiş hareketinizin 3 hamleden oluştuğunu hayal edin ve önce 1, 2, 3 sonrada 3, 2, 1 diye sayın. Birinci hamlede ayaklarınızla kendinizi itin. İkincide gövdenizi hafif geriye doğru yatırın. Üçteyse kollarınızı göğüs kafesinize doğru çekin. Daha sonra üçten geriye sayarak hareketi tersten yapın.

 

Egzersiz bisikleti

Hata: Bisiklet çalışmalarında yapılan en büyük hata, selenin boyunu doğru ayarlamamaktır. Eğer sele olması gerekenden aşağıda olursa, bacaklarınız çok daha fazla yorulur. Selenin yüksekte olması da belinizin sağa sola doğru sallanmasına neden olur ki, bu sizi gereksiz yere yorar.

Düzeltme: Seleye oturun ve topuğunuzu pedalın ortasına koyun. Bu şekildeyken bacağınızı en aşağıya kadar pedalla birlikte indirebiliyor olmanız gerekiyor. Daha sonra ayağınızı normal şekilde pedala yerleştirin ve antrenmana başlayın.

 

Eliptik makine

Hata: Direnci çok düşük seviyelerde tutmak, bu çalışmada en sık görülen yanlış. Bazı insanlar bu alette çalışırken o kadar hızlı hareket ederler ki bir yerden sonra onlar için gereken çalışmayı yarattıkları momentum yapmaya başlar.

Düzeltme: Direnç ayarını doğru yapmanız gerekiyor. Bu çalışmada bir kuvvete karşı antrenman yaptığınızı hissetmelisiniz. Eğer hissetmiyorsanız, direnç ayarı yeterli seviyede değil demektir.

 

Stairclimber

Hata: İnsanlar genellikle bu alette kollarını kullanarak kendilerini yukarda tutuyor. Kollarını tamamen aşağı sarkıtarak dirsekleri kilitlemek stairclimber aletinde yapılmaması gereken en önemli şey.

Düzeltme: Ellerinizi bara koymanızın tek sebebi dengenizi sağlamak olmalı. Bu alette yapılan ideal bir çalışmada vücudunuz düz, ancak öne doğru hafif eğik olmalı. Son olarak, daha yavaş tempoda ancak daha fazla dirence karşı yapılan çalışmaların çok daha etkili sonuçlar vereceğini hatırlatalım.

BENZER YAZILAR