İş mülakatlarını başarıyla geçmenize yardımcı ipuçları

Hayalinizdeki işi almak için akıllı davranmalısınız. Gelin birlikte kendinizi işe aldırmanıza yardımcı yolları öğrenelim.

Telefon açın

Eğer iş görüşmesi sonrası muhtemel patronunuza belirtmek istediğiniz şeyler varsa, bunu telefonunuzla direkt onu arayarak yapın. Kariyer danışmanı Duncan Mathison, “E-mail ile iletişim daha kolay olabilir, ancak görmezden gelinmesi de daha kolaydır” diyor. Tabii ne konuşacağınızı tam anlamıyla biliyor olmalısınız.

Özgeçmişinizi yenileyin

Artık klasik CV’ler demode oldu. Yeni özgeçmişinizi PDF dosyası olarak hazırlayın. Yani okunması ve incelenmesi kolay bir şekle sokun. National Resume Writer’s Association’dan (NWRA) Robyn Feldberg, “CV’niz sadece bilgisayarda değil smartphone’larda da iyi gözükmeli.”

Yaş ibaresini kaldırın

Sizi işe alacak olanların da sizin gibi birer insan olduğunu unutmayın. Yaşınızın onların kararını etkilemesine izin vermeyin. Bunun için de okullardan mezun olduğunuz yılları ve doğum tarihinizi belirtmemenizde fayda var. Bunun yerine neden o şirket için uygun olduğunuzu anlatan bir paragraf yazın.

Net olun

Sizi işe alacak olanlar özellikleriniz içinden daha somut olanlara daha çok değer verir. NRWA başkanı Charlotte Weeks, “Takım oyununa yatkın ya da iletişimi kuvvetli gibi ifadeler yerine, daha somut özelliklerinizi belirtmeyi tercih edin” diyor. Örneğin bildiğiniz programlar ve bitirdiğiniz kurs ya da seminerler gibi.

BENZER YAZILAR