HER ERKEĞİN TERAPİYE İHTİYACI VAR(MI)DIR?

Doğru terapiyi bulun! Psikoterapi işe yarar, tabii size uygun olanı bulursanız. İşte erkeklerin psikoterapiye gitmelerine neden olan beş ana neden ve bunların çözümü için gereken terapi çeşitleri.

DEPRESYON

Kognitif Davranışçı Terapisi (CBT) Erkekler mutlu olmak için bir sebepleri olmadığını düşündüklerinde zevk aldıkları şeyleri yapmayı bırakır. Psikoterapist Greg Simon: “Kognitif bölüm hastaların negatif düşüncelerini fark etmelerine yararken, davranış terapisi onların aktif kalmasına yardım eder” diyor.

FOBİLER

Yüzleştirme Memphis Üniversitesi’nden Dr. Jeffrey S. Berman, “Korkularınızı yenmek için en iyi yol onlarla yüzleşmektir” diyor. Yüzleştirme terapisi de aslında bunu yapıyor. Uçmaktan mı korkuyorsunuz? O zaman birkaç hafta boyunca uçmayan bir uçağın içinde oturuyorsunuz. Daha sonra kalkışa hazırsınız.

MADDE KULLANIMI

Destek grupları Alkol ve uyuşturucu madde bağımlılarının sorununu çözmek için en iyi yol sizle aynı sorunu çeken insanlarla birlikte katıldığınız grup terapileri. Addiction isimli dergide 2006 yılında yayınlanan bir araştırma, bu yolu izleyenlerin üç yıl sonra tamamen temizlenmiş olma ihtimallerinin  yüzde 44 daha fazla olduğunu buldu.

ANKSİYETE

Psikodinamik terapi

Anksiyete sorunu için genelde CBT  tavsiye edilse de, araştırmalar insanların bilinçaltındaki motivasyon kaynaklarını ortaya çıkaran psikodinamik terapinin daha etkili olduğunu söylüyor. 12 haftalık bir araştırma, bu yöntemle tedavi edilenlerde belirtilerin yüzde 152 azaldığını  saptamış.

EVLİLİK SORUNLARI

Aile Terapisi

Pennsylvania Üniversitesi’nden profesör Jacques Barber, “Bu terapi kişileri değil, ilişkileri tedavi eder” diyor. Bu terapinin amacı sorunların kaynağını belirlemekten ziyade çiftlerin bu sorunları besleyerek nasıl olduklarından daha içinden çıkılmaz hale getirdiklerini anlamalarına yardımcı olmak.

BENZER YAZILAR