DÜNYANIN İLK VAJİNA MÜZESİ’Nİ KEŞFETMEYE NE DERSİN?

Şimdi sana cesur, farkındalık yaratan ve iddialı bir müzeden bahsedeceğiz: Londra’da bu yıl açılması planlanan vajina müzesinde kadın cinsel organına benzeyen çiçeklerden çok daha fazlası var. 

Vajina Müzesi’nin amacı vulvalar, jinekolojik anatomi, cinsel sağlık ve kadın sağlığı hakkında bilgiler verilip farkındalık oluşturulması.

Dünyada bir ilke imza atılan bu vajina müzesinin kurucusu Florence Schechter, anatomiden sağlığa, regl döneminden menopoza, cinselliğe kadar genital sistemlerimizin bir bilim dalı olarak ele alındığı bu sergi için çalışıldığını söylüyor.

İki yıl önce bir pop-up projesi olarak başlatılsa da, Schecter kalıcı olmasını umut ediyor. Avusturya’da şu anda sanal bir vajina müzesi bulunsa da, bu vajinaya adanmış ilk fiziksel müze olacak.

Schechter, Vajina Müzesi’nin çok önemli olduğunu; çünkü  kadınların smear testi için bile utanacak duruma geldiğini söylüyor. Haliyle öncelikleri de kadın vücudunu çevreleyen bu tabu ile savaşmak ve açık ve dürüst bir şekilde konuşabileceğimiz bir alan yaratmak.

Peki ya sen bu müzeyi gezmek ister miydin? 

Fotoğraflar: Vagina Museum / Instagram 

BENZER YAZILAR