EMILIA CLARKE, AMELİYAT OLDUĞUNU AÇIKLADI

Game of Thrones yıldızı Emilia Clarke diziyi çekerken iki beyin anevrizması geçirdiğini ve ameliyat olduğunu açıkladı.

Game of Thrones‘ta Daenerys Targaryen karakterine hayat veren Emilia, The New Yorker için kaleme aldığı yazıda dizinin ilk sezonu sonrası 2011’de ilk beyin anevrizmasını yaşadığını paylaştı.

“Tüm çocukluk hayallerim gerçekleşmiş gibiyken, neredeyse aklımı ve sonra hayatımı kaybediyordum. Bu hikayeyi herkese açık olarak söylemedim, ama şimdi zamanı” açıklamasında bulunan Clarke, ilk beyin anevrizmasını  dizinin ilk sezonunun çekimleri bittikten sonra bir spor salonunda antrenörle çalışırken yaşadı.

O yıllarda, subaraknoid kanama teşhisi konulan ve MR’a gönderilen Clarke; ölüme çok yaklaştığını söylüyor. Zira beyin etrafındaki kanamalar 3 kişiden birinin ölmesine neden olabiliyor.

Game of Thrones‘un üçüncü sezonu tamamlandıktan sonra Broadway’de Holly Golightly karakterini canlandıran Clarke’a anevrizmanın boyutunun iki katına çıktığı söylendi ve ameliyat masasına yattı.

Basit bir operasyon olduğu söylenmesine rağmen, ünlü aktris başarısız bir operasyon geçirdi ve  hayatta kalma şansını arttırmak için tekrar ameliyat olmak zorunda kaldı.

Bu hastalıkla mücadele ettiği zamanlarda, panik atak ve ağrılar yaşayan Clarke, ameliyatı sorulduğunda reddediyordu. Ancak şimdi konuşmasının zamanı geldiğini ve durumu açıklaması için doğru zaman olduğunu belirtiyor. 

Şimdi kendini tekrar iyi hissettiğini; beyin kanaması, felç geçiren insanlara tedavi sağlamayı amaçlayan SameYou adında bir hayır kurumu başlatmaya karar verdiğini açıklayan aktrise sosyal medyadan destekler gecikmedi.

Diziyi bitirebileceği için çok mutlu olduğunu  söyleyen Emilia’nın bize hep ilham kaynağı olması dileğiyle… 

BENZER YAZILAR