SEBZELERİ PİŞİRMEDEN ÖNCE…

Sebze yemek güzel ama bir de hazırlık aşaması olmasa… Sen de böyle diyenlerdensen Vegan Eats World kitabının yazarı Terry Hope Romero, sebzeleri hazırlarken zamandan tasarruf etmene ve daha lezzetli yemekler pişirmene yardımcı olacak.

Bal kabağı

Öncelikle tepesini ve en altını kes; böylelikle tezgahın üstünde sallanmadan duracaktır. Ardından yukarıdan aşağıya doğru keskin bir bıçakla ikiye böl ve kabuğunu bıçak yardımıyla soy. (Daha kısa yolu: Hazır soyulmuş ve kesilmiş olanlarını paket olarak al.) 

Domates

Üzerine bıçakla küçük bir X işareti yap. Ardından kaynayan suyun içine bırakıp 15 saniye bekle. Delikli bir kaşık ile suyun içinden al ve soğuk suyun içine bırak. Kabuğunun kolayca soyulduğunu göreceksin. 

Mısır koçanı

Koçan halindeki mısırı 6-8 dakikalığına mikrodalgaya koy. Ardından altını 1,5 cm kadar kes ve kabuğundan çek. Böylece taneleri daha yumuşak olacak ve püsküller üzerine yapışmayacak.

Patlıcan

Dilimlediğin patlıcanların üzerine tuz serp ve 20 dakika beklet. Kahverengi bir su bıraktığını göreceksin. Fazla suyunu sıktıktan sonra patlıcanları pişir. Bu aşama, patlıcanın acımsı tadını alır ve pişerken yağı sünger gibi çekmesini önler. 

Soğan

Ağlamamak için soğanı soymadan önce 10 dakika boyunca dondurucuda tut. Bunu yapmak, gözlerini tahriş eden enzimin ortaya çıkmasını engelleyecek. 

BENZER YAZILAR