TIRNAKLARIN NEDEN KIRILIYOR?

Senin de son günlerde tırnakların kırılıyor mu? Ne yapacağını bilmiyor ve nedenini merak mı ediyorsun? O zaman kırılgan tırnakların hakkında bilgi alma vaktin geldi. 

Tırnakların zayıfsa bu, vücudundaki önemli vitamin ve minerallerin eksik olduğunun bir işareti olabilir. Bu nedenle dışarıdan alacağın günlük vitamin takviyeleri kırılmalar için iyi bir çözümdür. Bunun dışında beslenme düzenine biotin içerikli yiyecekleri eklemek de tırnaklarını güçlendirir.

B7 vitamini ve H vitamini olarak da bilinen biotin, yumurta, fındık, bakliyat, tam tahıl, muz ve mantar gibi gıdalarda bulunur. Diyetine bu gıdaları eklemek tırnaklarını güçlendirir. Bu gibi destek yöntemlerle tırnaklarını güvence altına almalısın. 

Protein eksiklikleri

Protein sadece kasların için iyi değildir. Yeterince protein almamak kırılgan tırnaklara sahip olmana neden olabilir. Bu nedenle protein açısından zengin gıdalar tırnakların için iyi besin kaynaklarıdır. Tırnaklarının protein ihtiyacını karşılamak için bol bol balık, tavuk, yağsız sığır eti, yumurta, fasulye ve yağsız süt tüket.

Susuzluk

Susuz kalmak tüm vücudun için kötüdür. Tüm sistemini etkileyen susuzluk, zayıf tırnakların da en önemli sebeplerinden biridir. Tırnaklarına iyi bakmak için günde yaklaşık dokuz bardak su iç ve dehidrasyonu önle.

Nemsiz kalmak

Tırnakların  sadece içeriden neme ihtiyaç duymaz, dışarıdan da destek ister. Bunun için gün içinde iyi bir nemlendiriciyi ellerine yedirmeyi ihmal etme. Özellikle ellerini yıkadıktan sonra süreceğin nemlendirici tırnaklarına çok iyi gelecektir.

Suyla fazla haşır neşir olmak

Su içmek tırnaklarına iyi geliyor. Ancak tırnaklarını çok fazla su içerisinde tutmak onların katmanlarına zarar verir. Bu nedenle temizlik yaparken ya da bulaşık yıkarken ellerine mutlaka eldiven geçir. Aksi halde suya maruz kalan tırnakların kurur ve bu da kolayca kırılmasına neden olur.

Çok fazla oje sürmek

Ojesiz gezmezsin biliyoruz ama ojenin uzun süre tırnaklarının üstünde kalması da onların kurumasına ve kırılmasına neden olur. Bu nedenle aynı ojeyi tırnaklarında beş günden fazla tutmamalı ve manikür arasında nefes almasını sağlamalısın.

BENZER YAZILAR