HER GÜN YOGA YAPMAK İÇİN 4 NEDEN

Yoga matının üzerinde kimi zaman da zorlu pozlarda Instagram’da karşımıza çıkan muhteşem kadınlara bayılıyoruz! Şehir yaşamının getirdiği stresi azaltmak, sakinleşmek, yaşamına hareket katmak için yapabileceğin yoganın sağlığına neler kattığını öğrenmeye ne dersin?

Ruh halini iyileştirir

Yoga yaptığında beyin kaynaklı nörotrofik faktör seviyen (depresyonlu kişilerde daha düşük seyreden bir biyobelirteç) üçe katlanarak ruh halini uzun vadede (yaklaşık 3 ay) sağlıklı hale getirir.

Yağlarını eritmeye yardımcı olur

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Sağlık Enstitüsü’ne göre restoratif yoga, standart esneme egzersizlerine oranla derialtı yağlarını 2,5 kat daha fazla eritmeni sağlayabiliyor.

Kalbine iyi gelir 

Amerikalı bilim insanlarına göre sabah koşularını downward dog pozuyla sonlandırdığında tansiyonunu iki kat daha fazla düşürürsün. Bu da damarlarının üzerindeki stresi azaltarak kalp hastalıklarına yakalanma riskini düşürür.

Kaslarını güçlendirir

Günlük olarak güneşi selamlamak manevi olarak iyi hissettirirken, Hindistanlı araştırmacılara göre bench press’teki kuvvetini de yüzde 23 oranında artırıyor. Yani ayna kasların açısından iyi bir durum.

Yoganın diğer faydaları

  • Yaşlanmayı yavaşlatır
  • Enflamasyonu azaltır
  • Uykusuzluğu yatıştırır
  • Sırt ağrılarına iyi gelir

BENZER YAZILAR