TÜYLENMEYLE İLGİLİ DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR

İster sihirli halı de ister orman ya da kutu, hassas bölge ya da isminden hiç bahsetme bile… Bikini ya da daha tıbbi konuşacak olursak pubik bölgedeki tüylenmelerle ilgili pek çok kadının sıkıntısı / takıntısı var.

En mahrem diye belirlediğimiz ‘orayı’ tüylerden arındırmak bir dert, arındırmamak bir dert. Konuya daha derinden girecek olursak sarı çizgiyi biraz geçeceğiz, kızlar! Bikini bölgesindeki tüylerle ilgili hepimizin bildiği bazı doğrular aslında yanlış! Uzmanlara kulak verdik… İşte o mitler ve işte doğruları…

CİNSEL YOLLA BULAŞAN HASTALIKLARDAN KORUR

Gerçek: Tüylerin o kadar etkili olduğunu düşünüyor musunuz gerçekten?

Kaliforniya Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırmada pubik bölgedeki tüylerini almayan katılımcıların % 75’inin de en az alanlar kadar cinsel yolla bulaşan hastalıklara yakalandıkları ortaya çıktı. Korunmasız bir ilişkide, bikini bölgesinde bulunan tüylerin hiçbir etkisinin olmadığı açıklandı. Pek çok kadın, tüyler nedeniyle tenlerin birbirine tam olarak temas etmediğini düşünse de yanılıyor. Aksine virüsün yayılmasını tetikleyen unsurların başında geliyor. Bir Çin araştırmasında da HPV virüsünün erkeğin pubik bölgesindeki tüylerden kadın partnerlerine geçtiği tespit edilmiş.

SEKSİN EĞLENCESİNİ AZALTIYOR

Gerçek: Bu, kadından kadına değişen bir şey. Bazı inanışlara göre bikini bölgesindeki tüyler, sürtünme kuvvetini azalttığı düşüncesiyle seksin hazzını azaltıyor. Oysa bazı kadınlar, tüylerini almadan seks yapmaktan daha çok keyif alıyor.

SAÇINLA AYNI RENK

Gerçek: Hayır ama kaş rengiyle daha çok doğru orantılı.

PUBİK TÜYLERİN UZAMASININ SONU YOK

Gerçek:  Tıpkı saç gibi pubik bölgedeki tüylerin uzamasının da bir sonu var.

Bu uzama hali, yine kişiden kişiye göre değişse de bir yerde son buluyor. Yine araştırmalara göre  genellikle 5 ile 12,5 santim arasında değişiyor ve tüyler giderek inceliyor.

EĞER HASSAS BİR CİLDİN VARSA TÜYLERİ ALMA

Gerçek: Al ama tüylerin gidiş yönünü anlayıp ona göre dikkatle al. Eğer canın acıyorsa duş jellerindan yardım alabilirsin.

Orada yaşayan bakteriler, derinin altına girip şişlik ve/ya enfeksiyon yapabileceği için daha çok ağda veya tüy dökücü kremleri kullanmakta fayda var.

 

BENZER YAZILAR