PÜRÜZSÜZ CİLDİN SIRLARI

Pürüzsüz ve ışıldayan bir cilde sahip olmak için neler yapman gerekiyor?

Diyetisyen Zoe Bingley-Pullin, güzel cildin sağlıklı hücrelerle başladığına inanıyor. Onun tüyolarına göz atmanda fayda var. 

HEM KENDİNİ HEM CİLDİNİ BESLE

Vücuttaki her hücrenin etrafında bir lipid, yani yağ katmanı bulunur. Cildimizin üzerine dışarıdan uygulayabileceğimiz yardımcı ürünler olsa da, söz konusu hücresel nem oranı olduğunda beslenme düzenimizde sağlıklı yağlara da yer vermemiz gerekiyor. Balık, avokado, kuru yemişler, Hindistan cevizi yağı ve tohumlar gibi Omega-3 içeren besinler tüketmeye özen göstermelisin.

SİNDİRİM SİSTEMİNE İYİ BAK

Her şey sağlıklı bir sindirim sistemine sahip olmakla başlıyor. Sindirim sistemin olması gerektiği gibi çalışmadığı takdirde, besinler düzgün bir şekilde sindirilemediği için cildine destek olamaz. Bir shot bardağı doğal elma sirkesi içmeyi dene; pH dengesini düzenlemeye ve sindirime yardımcı olacaktır.

GÜNEŞİ KOVALA

D vitamininin aslında bir hormon olduğunu biliyor muydun? D vitamini, hücrelerinin sağlıklı kalmasını sağlayabilmek için vücudundaki diğer hormonlarla iletişim içindedir. Beslenme düzenine yumurta sarısı ekleyebilirsin, fakat en etkili D vitamini kaynağı güneş ışığı. UV ışınlarına daha az maruz kalmak istiyorsan, sabah 11.00’den önce veya öğlen 15.00’ten sonra güneşe çıkabilirsin.

BENZER YAZILAR