REİKİ NEDİR?

Aradığın şifa Reiki’de olabilir mi? 

Antik Japon dönemine ait bir rahatlama pratiği olan reikinin amacı, fiziksel ve zihinsel gerginliği azaltmaya yardım etmek.

Kıyafetlerini çıkarmadan yere uzanıyorsun ve uygulayan kişi ellerini vücudunda, özellikle de kafanda gezdiriyor. İnsanlar genelde reiki sonrasında biraz üşümüş ve stresten arınmış hissettiklerini belirtiyor. Bilim jürisi ise bu konuda kararsız. Kanıta dayalı tıp organizasyonu Cocrone’in 2015 yılında yaptığı inceleme, reikinin anksiyete ve depresyona yardımcı olup olmadığına dair kanıtların yetersiz olduğunu söylüyor.

Reiki, negatif enerjiyi temizliyor mu? 

Reiki bir tür enerji terapisi olduğu için bu konuda bazı kişilerde işe yaramış olabilir. Ama burada önemli olan sana iyi geleceğini düşündüğün bir uzman bulmak. Reiki uygulayıcısı Hannah Hempenstall, “Reiki Master seviyesi bu alandaki en yüksek uygulamadır ama ben birine en azından Reiki 2’yi denemesini önerebilirim” diyor ve ekliyor;

“Ayrıca içgüdülerine göre hareket etmen gerek. Hissetmek istenilen asıl şey emin ellerde olduğunu bilmek ve karşındaki kişiyle bağlantı kurabilmek olmalı.

BENZER YAZILAR