PLASTİK PİPETE SON!

Tek kullanımlık plastik pipetlerin, 2050 yılında okyanuslardaki balık sayısını arkada bırakacağı öngörülüyor.

Amerika’da Starbucks, Hyatt Hotels ve hatta Seattle eyaleti plastik pipet kullanımını yasakladı. Sen de doğayı korumak için aşağıdaki alternatifleri tercih edebilirsin:

METAL PİPET

Kolayca temizlenen (ılık su, birazcık sabun ve ince, uzun bir fırça yeterli), kırılması neredeyse imkânsız olan metal pipetleri her yere yanında taşımak isteyeceksin. Dikkat: Dilini yakmamak için sadece soğuk içecek içerken kullan. Zicco Pipet Bar Kaşığı; 10,19 TL (cafemarkt.com)

KÂĞIT PİPET

Tek kullanımlık pipet istiyorsan, doğada kendi kendine yok olan ve geri dönüştürülebilen kâğıt pipetleri tercih edebilirsin. Ancak bunların hızlıca ıslanıp yumuşayacağını inkâr edemeyeceğiz. Daha keyifli bir kullanım için sıcak içeceklerden uzak dur. Mavi Beyaz Spiral Kâğıt Pipet; 25 adet, 6,25 TL (n11.com)

SİLİKON PİPET 

Pipeti kemirmeden duramayanlar için en iyi seçenek. Silikon pipetler aynı zamanda sıcağa da dayanıklı olduğu için, sıcak bir içecek yudumlarken de kullanabilirsin. Dudağa yapışan bir malzemeden yapıldığından, motor beceri sorunları olan kişiler için de oldukça uygun. Opema Silikon Figürlü 4’lü Süper Pipetler; 29 TL (hepsiburada.com)

BAMBU PİPET

İşte en sürdürülebilir, doğadan gelen seçenek. Bambu pipetler her ısıda kullanıma uygun. Sadece sık sık temizlemeyi unutmaman gerek. Her bir-iki ayda, geri dönüşüme veya doğaya bırakarak yenisini kullanmaya başlayabilirsin. Pajet 50’li Bambu Pipet, 18 cm; A99 (bambum.com.tr)

Kaynak: Lonely Whale Organizasyonu’nun Stratejik Ortaklık Direktörü Emma Riley

BENZER YAZILAR