IRMAK ÜNAL GÜNE NASIL BAŞLIYOR?

Ünlü oyuncu ve fitness tutkunu Irmak Ünal, günün ilk ışıklarını umut dolu saatler olarak görüyor. Yoga ve meditasyonu çocuklarının hayatına da dahil ettiği bir rutini var ve onlara neyi neden yapmaları gerektiğini her zaman anlatıyor.

Sabah rutininden ilham aldığımız Irmak Ünal, güne başlarken başka neler yapıyormuş öğrenelim.

Haftada üç gün, güne aç karnına yarım saat orta yoğunlukta kardiyo egzersizi yaparak başlıyorum.

GÜNE GÜZEL BİR KAHVALTI İLE BAŞLA.

Güzel bir kahvaltı benim için dört yumurta beyazlı bir omlet, 50-60 gr yulaf ve taze meyveden oluşuyor. Günün ilk saatlerinde bir ya da iki kahve içiyorum. Günün devamında yeşil çay, matcha veya ıhlamur tercih ediyorum. Kahvaltının ardından çocuklarım Kayla ve Vadi’yi okula hazırlıyorum. Üçümüz de pesketeryanız.

O nedenle gün içinde yediklerimizin besin değerlerini iyi hesaplamaya gayret ediyorum. Çoğunluğu baklagiller ve koyu yeşil yapraklılardan oluşan bir diyetimiz var. Öğle yemeğimden sonra karbonhidrat yemiyorum. Sadece bacak ağırlıklı egzersiz yaptığım haftanın iki günü kalori değeri daha yüksek besleniyorum.

EGZERSİZ VAZGEÇİLMEZİN OLSUN.

Çocuklarımı okula yolladıktan sonra doğruca Coliseum Sports Club’a gidiyorum ve antrenmanımı yapıyorum. Üç gün ağırlık çalışıyorum, üç gün de kardiyo ve karın egzersizleri yapıyorum. Bir günümü ise tamamen dinlenmeye ayırıyorum. Çocuklarım okuldan dönünce ödevler bitiyor. İkisinin de arkadaşları geliyor, ev bir çocuk bahçesine dönüyor. Akşama doğru evimde sakin müzikler çalar ve ışıklar kısılır. Banyo telaşı sonrası genelde ben de onlarla yatıyorum. Okumak istediğim kitapları da bu saatte okuyorum. Çocuklarıma yoga ve meditasyonu hayatlarına dahil etmeyi öğrettiğim için bu da günlük rutinimizin bir parçası. Haftanın bir gününü ise mutlaka arkadaşlarıma ve İstanbul gecelerine ayırıyorum. Güzel yerler keşfedip yemeğe çıkıyoruz.

MÜZİĞİN RİTMİNE KAPIL.

Dans etmenin ve müziğin büyüsüne inanıyorum. Dışarı çıkamadığım zamanlarda bile odamda bir-iki saat dans ederim. Çoğu zaman çocuklarım da bana katılıyor.

BENZER YAZILAR