TURYOL iç hat seferlerini iptal edebilir

TURYOL Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can, geçtiğimiz günlerde iç hat seferlerini durduran İDO gibi iç hat seferlerini iptal edebileceklerini açıkladı. 

2011 yılında özelleştirilen İDO, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla 1 Aralık’tan itibaren Bostancı-Bakırköy, Bostancı-Kabataş/Beşiktaş ve Adalar seferlerini geçici olarak durdurduğunu ilan etmişti.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre, TURYOL Yönetim Kurulu Başkanı Can, İDO’nun iç hat seferlerini durdurmasının nedenin maliyetlerin yükselmesi olduğunu ifade ederek, geçen yıla göre akaryakıt giderlerinin yüzde 143 arttığını söyledi.

TURYOL’un da İDO’nun da kullandığı gemilerin yedek parçalarının ve motor parçalarının yabancı üretimi olduğunu ifade eden Can, bu parçaların dövize endeksli olmasından dolayı giderlerin ekstra arttığını da ekledi.

TURYOL, İstanbul’da Kadıköy/Haydarpaşa-Eminönü/Karaköy ve Üsküdar-Eminönü/Karaköy hatlarında tarifeli olarak günlük ortalama 470 sefer yapıyor. Ada turu ve Boğaz turu da düzenleyen firma, Çınarcık, Kocadere, Esenköy ve Armutlu ilçelerine de sefer yapıyor.

İdo’nun ardından Turyol’un da böyle karar alabileceği düşüncesi vatandaşlarda Turyol iflas mı etti sorusunu akıllara getirdi.

BENZER YAZILAR