Sporcular için barbekü tavsiyesi

Barbekü partilerinde yapacağınız basit bir peynir oyunuyla burgerlerinizi gençlik aşısına dönüştürebilirsiniz.

Sporcular için barbekü tavsiyeleri ve hayat kurtaracak bilgiler vermeye devam ediyoruz.

Vücut geliştirme hakkında kesin olarak bildiğimiz bir gerçek varsa, o da yaz aylarındaki plaj vücudunun kış aylarında inşa edildiğidir. Ancak bu teorinin tam tersi şekilde işleyebildiğini de söyleyebiliriz: Fitness sporunun sağlığınıza olan olumlu etkileri kâğıt tabakların üzerindeki etler ve içilen ılık biralar sebebiyle heba olabilir.

Fakat işin güzel tarafı, yoğun duman bulutunun arkasındaki sosislerin ve patates salatalarının arkasında gizli bir kahraman var ve bu kahraman sizi bir sonraki barbekünüzün şerrinden koruyabilir. Üstelik bu kahraman düşündüğünüz gibi yapraklı ya da yeşil değil. Koreli bilim insanları, yaptıkları araştırmalarda İsviçre peynirinin sağlıklı yaşam sürenizi uzattığını keşfetti. Mangalda pişen köftenizin üzerine bir katman daha eklemek beslenme planınıza indirilen bir diğer balta gibi gözükse de, araştırmalar peynirin içinde bulunan propionibacterium freudenreichii adlı probiyotiğin enflamasyonu azalttığını ve bu sayede de yaşınıza oranla düşük bir seviyede tuttuğunu ortaya koydu.

Öte yandan aynı probiyotik, bağışıklık sisteminizi de güçlendirerek barbekü partisinde mideye indirdiğiniz birçok zararlı besinin vücudunuzdan atılmasını kolaylaştırır ve kaçamak yaptığınız akşamların sağlığınız açısından daha iyi geçmesini sağlar. Kısacası bundan böyle mangal partilerinde kullanabileceğiniz yeni bir kozunuz var.

 

BENZER YAZILAR