KAIA GERBER İLE GÜZELLİK SOHBETİ

Modanın en yeni yüzü geçirdiği tuhaf dönemi, rol model olmayı ve annesi Cindy Crawford’dan aldığı en önemli dersi anlatıyor. 

“Okuldaki insanlar uzun bacaklarımla alay ediyorlardı. Erkeklerin neyi tatlı bulduğunu anlamaya çalışan bir grup çocuğun arasındaysan bu zor. Ama sonra bacaklarımın yapmak istediğim şey için işe yaradığını fark ettim. Ve şimdi ince ve uzun bacaklarımı seviyorum” diyen Kaia Gerber’in moda arenasının en taze isimlerden biri olduğu yadsınamaz bir gerçek. Ve şimdi güzelliğe bakış açısından sosyal medya kullanımına pek çok şeyden bahsediyor.

16 yaşındasın. Annenin ayak izlerini takip edeceğini ve model olmak istediğini her zaman biliyor muydun?

Büyüyünceye kadar onun aslında ne yaptığını anlamamıştım. Çok da uzun olmayan bir süre önce sıkıntılı bir dönem geçirdim. Ama büyümeye ve özgüven kazanmaya başladığımda, modelliğin belki de yapmak istediğim şey olduğunu fark ettim.

Tuhaf bir dönem mi?

Aman tanrım, evet! Çok uzun ve biraz göbekliydim, saçımla ne yapacağımı bilmiyordum. Ve giymek için seçtiğim kıyafleri de… Annem şunu derdi: “Mavi far mı sürmek istiyorsun? Devam et.” Ve bir daha asla sürmezdim. Şimdi tuhaf bir dönemden geçmeden, yaşamı deneyimleyemeyeceğine inanıyorum. Öte yandan minnettar kalıyorsun ve bitiyor.

Annenden aldığın en önemli ders ne?

Bana kendinle ilgilenmenin önemli olduğunu öğretti, yani kendin olmaktan mutluluk duymayı öğrenmeyi. Ve az olanın aslında çok olduğunu… Makyajı denemek eğlenceli, ama güzel  olmak için çok da ihtiyacın yok.

Malibu’da büyüdün. Burası sana daha rahat bir tutum kazandırdı mı?

Kesinlikle. Çok makyaj yapmadım, saçımı da yapmadım. Saç stilistlerim bana kızıyor çünkü otel şampuanlarını ve şekillendiricilerini kullanıyorum. Ama her zaman iyi kokmakla ilgili takıntılıyım.

En eski parfüm anın nedir?

Annem dışarı çıktığında, onun bütün parfümlerini denerdim. Bir sprey şişe görür ve adeta onla duş alırdım. Ama yetişkin olarak ilk kişisel kokum Marc Jacobs Daisy idi. Şimdi taze, saf ama hala sofistike olan Daisy ve Daisy Love arasında gidip geliyorum.

Marc Jacobs Daisy Love kampanyası için çekim yapmak nasıldı?

Çekim yapmak için sahile gittik ve çok eğlenceliydi. Arkadaşlarımla bir sahil günü yapmak gibiydi. “Bu nasıl iş” der gibiydi!

Sosyal medyaya nasıl yaklaşıyorsun?

İnsanlara kişiliğimi gösterdiğim için Instagram kullanmayı seviyorum. Her formatta beni diğer insanların gözlerinden görüyorlar. Çok fazla düzenlememeye ya da onun hakkında çok düşünmemeye çalışıyorum. Daima kontrol eden insanlardan değilim. Aslında bazı şeyleri deneyimlemeyi seviyorum. Aynı zamanda kızlara çok uğraşmamaları gerektiğini de göstermek istiyorum. Mutlu olduğun sürece, diğerlerinin ne yaptığının bir önemi yok.

 

 InStyle Amerika- Mayıs 2018 sayısından derlenmiştir. 

 

 

 

 

BENZER YAZILAR