UZUN ÖMÜRLÜ İLİŞKİNİN SIRLARINDAN BAHSEDELİM Mİ?

İlişkinin uzun sürmesi için yapman gerekenler sandığından daha basit desek… 

Ciddi bir ilişkinin başlangıcı hakkında ne söyleyebilirsin? Aşağıdakilerden biri olabilir mi?

A) Diş fırçanı partnerinin evinde bırakmak

B) Facebook’ta ilişki durumunu değiştirmek

C) İlişkinin şimdilerde ciddileştiği hakkında hemfikir olmak

Eğer C şıkkını seçtiysen,  araştırmaya göre, ilişkinin zamana yenik düşmemesi olası. İlişkilerini tanımlayan çiftlerin, büyük geçişler yapanlara göre daha başarılı ilişkileri olduğunu da belirtelim.

Amaç

Uzun vadede ilişkini ayakta tutma şartını artırmak istiyorsan, çift olarak verdiğiniz kararlar hakkında istekli ol.

Teori 

Virginia Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, evlilikten önce biriyle deneyim yaşamanın ya da yaşamamanın  ilişkilerinin kalitesini ne kadar etkilediğini bulmaya çalıştı.  Zira bu araştırmacılar, yedi yıl önce bekarken röportaj yaptıkları 418 evli çiftin verilerine sahipler.  Çalışmada, çiftlere evlilik öncesi birlikte yaşamaya başlayıp başlamadıkları veya buna karar verip vermedikleri soruldu. Bu hareketi bir karar olarak benimsediklerinde, evlilik kaliteleri de bir o kadar arttı.

Raporun yazarlarından biri olan Scott Stanley’e göre, bilinçli bir karar vererek kendini bu ilişkiye devam etmeye adama ihtimalin yüksek.

Şimdi dene!

Bu çalışma, kararları ayrıntılı bir şekilde konuşmanın epey önemli olduğunu söylüyor. 

1/ Yalnızsan ama birisiyle ilgileniyorsan, cesur ol ve çıkma teklifinde bulun.

2/ Zaten biriyle flört ediyor musun? Bir ilişkiden ne istediğine dair beklentilerini paylaş. Sadece bir kaçamak mı istiyorsun, yoksa bağlılık mı arıyorsun? Başkalarıyla da flört edebilir misin?

3/ Birlikte mi yaşıyorsunuz? Partnerinle ilişkideki bağlılık düzeyini açığa kavuşturun. Sadece bir yatak  mı paylaşıyorsunuz, yoksa bu başka bir şey ifade ediyor mu? İkinizden biri evlenmek istiyor mu, yoksa böyle mi mutlusunuz?

4/ Uzun vadeli bir ilişkinin içinde misin? Ciddi bir ilişki içinde olduğunda; partnerinle tatil için yer ayırtmak, bebek sahibi olmak, çocuklarınız ya da gelecek beş yıl planınız hakkındaki kararlarınızı detaylıca konuşmalısın.

BENZER YAZILAR