BAHANE ÜRETMEYİ BIRAKIP 9 AYDA 45 KİLO VEREN ANNE!

ÖNCE: 126
SONRA: 80

Hayatının kilo vermesine bağlı olduğunu fark ettiğinde Lauren Dugas için değişim çanları çalmış. Hikayesi eminiz ki senin de dikkatini çekecek. 

Tüm yetişkinliğim boyunca büyük bedendim. Ergenken bile, her zaman ‘daha şişmandım’. Hiç aktif değildim. Ama hayatımın büyük bir kısmında, kilom beni gerçekten rahatsız etmedi.  Özgüvenli ve mutluydum. Lisans ve MBA dereceleri aldım.

Zaman zaman diyet yaptım çünkü benim bedenimdeki biri için bunun sosyal olarak kabul edilebilir bir şey olduğunu hissettim. 2008’de Weight Watchers diyeti yaptım ve 9 kilo verdim, ama eski yeme alışkanlıklarıma dönünce hepsini (ve daha fazlasını) geri aldım. Kalorilerimi birkaç yıl ara sıra MyFitnessPal’dan takip ettim. Bunu yaptığımda kilo verdim ama açlıktan ölüyordum.

Sonra bir sabah tartıya çıktım ve 126 kiloydum.  Şok oldum. Bu kadar ağır olduğuma inanamadım. Bir şeyler yapmam gerektiğini biliyordum. Sadece 32 yaşındaydım ve yaşamım o kiloyu kaybetmeme bağlıydı. Daha iyi beslenme alışkanlıklarını öğrenmeye, egzersiz yapmaya başlamaya ve çocuklarıma daha iyi bir rol model olmaya ihtiyacım vardı.

O zaman yardıma ihtiyacım olduğuna karar verdim.

Sağlıklı alışkanlıklarla ilgili ilk şeyi bilmediğimden, RevFit adında bir spor salonuna kaydoldum.  Eğitim programına katılan insanların tümünün  yan yana dönüşüm fotoğraflarını gördüm. Bu program sayesinde her bedendeki kadınlar kilo veriyordu, bu yüzden ben de kayıt oldum.

YEMEK PLANI ZORDU,  ANTRENMANLAR DAHA DA ZORDU

Bu eğitim programında bir eğitmenle eşleşiyor ve haftada üç kez bir grup kadınla egzersiz yapıyorsunuz. Antrenmanlar kardiyo ve ağırlık kaldırmanın bir karışımı.  Yağsız proteinlere ve kompleks karbonhidratlara odaklanan yemek planı da veriliyor.

Eğitim programına 29 Mayıs 2017’de başladım ve bacak günüydü. Sonra bir hafta boyunca yürüyemedim.

Başlangıçta her gün ağladım. Hissettiğim acı  tarif edilemezdi.

Ama ilk haftamda 2,  ilk ayda da 7,5 kilo verdim.

Kaslarımdaki belirtileri fark etmeye başladım. Pantolonlarım bollaştı. İki ay içinde 11 kilo – ve beş buçuk ay sonra, başlangıç kilomdan 27 kilo daha verdim.

Lauren-Dugas-25-pound-3
 
 HEDEF KİLOMA ÇOK AZ KALDI!
Antrenman yapmaya başlayalı dokuz ay oldu ve şimdi en ağır kilomdan 45 kilo daha aşağıdayım–hedef kilom olan 77’ye de 4,5 kilo uzaktayım. (bu lisede olduğumdan daha az!)

32 yaşında, hayatımda en güçlü olduğum dönemdeyim. Kol kaslarım beni çıldırtıyor. Yemekle ilgili zihniyetim, eskiden olduğundan tamamen farklı – Şu anda yakıt almak için yiyorum.

Ama çocuklarıma öğrettiğim sağlıklı seçimlerden gurur duyuyorum. Umarım yetişkin olduklarında, benim gibi kiloyla mücadele etmek zorunda kalmazlar.

 

KİLO VERMEK İSTEYENLERE ÖNERİM..

Kendin için bahane üretmekten vazgeç.  Aklına koyduğun her şeyi yapabilirsin. Nedenini bul, not et ve hedefini unuttuğunda dönüp buna bak.

Lauren’in yolculuğunu Instagram hesabından takip edebilirsin:  @southern.teacher.gets.skinny 

 

 

 

 

BENZER YAZILAR