EGZERSİZ BANDI İLE YAĞ YAKMAYA HAZIR MISIN?

Egzersiz bantlarını hızlı sonuç vermesi açısından sevdiğimiz yadsınamaz bir gerçek. Zira bu bantlar; kas aktivasyonunu artırıyor, yağ yakımını hızlandırıyor, formunu düzenliyor ve zayıf yanlarını güçlendiriyor.  O halde, sana tüm vücudunu çalıştıracak  hızlı egzersiz planı sunalım…

Baştan hatırlatalım: Bu program sayesinde, egzersiz bandı ile aranda bir aşk-nefret ilişkisi oluşabilir. “Acı yoksa kazanç yok” demeyeceğiz ama biraz zorlanacağını itiraf ediyoruz. Hareketleri sırayla 45 saniye boyunca yap ve hareketler arasında 15 saniye mola ver. Toplamda 3 ila 5 tur yap. Haftada iki defa bu planı tekrarla.

1 / FRONT RAISE TO TWISTED ROW

Sol dizini yere koy, sağ ayağın yerde ve sağ dizin 90 derece bükülü dursun. Bandı sağ ayağının altına yerleştir ve sol elinle tut (a). Kolunu bükmeden bandı omuz hizana kadar kaldır (b). Üst bedenini sola çevir, dirseğini bükerek bandı sol tarafına çek (c). Başlangıç pozisyonuna dön. Bu, bir tekrar eder. 45 saniye boyunca tekrarla ve diğer tarafa geç.

2 / DONKEY KICK

Bankta dört ayak üzerinde dur. Bandı bankın etrafından ve sol dizinin arkasından geçir (a). Dizini 90 derecelik açıda tut ve vücudun düz bir çizgi gibi olana dek yukarı kaldır. Sol topuğun tavana baksın (b). Başlangıç pozisyonuna dön. Bu, bir tekrar eder. 45 saniye hareketi tekrarla ve diğer tarafa geç.

3 / SINGLE-LEG GLUTE BRIDGE

Banka sırtüstü yat, bankın etrafına geçirdiğin bandı sağ üst bacağının üstüne getir. İki dizini de bük; sağ topuğun banka basarken, sol ayağın havada kalsın (a). Karnını sık ve sağ topuğundan güç alarak kalçanı ve gövdeni yukarı kaldır. Omzun, kalçan ve sağ dizin düz bir çizgi gibi durmalı ve sol ayak parmakların yukarı bakmalı (b). Başlangıç pozisyonuna dön ama kalçanı banka değdirme. Bu, bir tekrar eder. 45 saniye boyunca tekrarla ve diğer tarafa geç.

4 / PLANK JACK

Bandı ayak bileklerinin biraz üstünde duracak şekilde ayaklarından geçir. Ellerini yere bastırarak masa pozisyonunda dur ve dizlerini yerden birkaç santim yukarı kaldır (a). Sırtını düz tut ve karnını sık. Bacaklarını iki yana açarak büyük bir V harfi oluştur (b). (Bu aşamada bir şınav çekerek hareketi zorlaştırabilirsin.) Başlangıç pozisyonuna dön. Bu, bir tekrar eder. 45 saniye boyunca tekrarla

 

BENZER YAZILAR