HAYATTA NASIL KAZANIRSIN?

Hayır, hep ‘onlar’ kazanmıyor! Bu kez kazanan tarafta sen de olacaksın. Hayatlarını adeta spora adayan bu beş kadına mutlaka kulak ver…

Shelley Watts, olimpik boksör

Gardırobumun kapağında boks sahasında ihtiyaç duyduğum inanç, dayanma gücü, hız ve güç sözcükleri asılı.  Bu sözcükler, hedeflerime ulaşmama ve pozitif içsel konuşmalar yapmama yardımcı oluyor.

Louise Bawden, olimpik voleybolcu

Bir deadline’ı olan şeylere odaklan. Profesyonel spor kariyerine sahip olmanın belli bir zaman dilimine ihtiyacı vardı. Bu arada,  kariyerime odaklanarak arka planda başka şeyler yaptım. Lisans derecemi almam 10 yılımı aldı; çünkü dikkatimin yüzde 50’si veya tamamı yerine, yüzde 10’unu veya 20’sini eğitimime vermiştim.

Kelly Cartwright, paralimpik atlet

Enerjini değiştirebileceğin şeylere ver. Bir şey hakkında endişe duyuyorsan, değiştirebileceğin ve değiştiremeyeceğin yönlerini bir kenara not et. Sonra yapamayacağın şeyleri listeden sil.

Leisel Jones, eski olimpik yüzücü ve All I See adlı spor giyim markasının kurucusu

Profesyonel bir yüzücü olarak, yaşamım dengesizdi. Spor dışında bir tutkum yoktu, bu yüzden emekli olduğumda kimliğimi kaybetmiş gibiydim, yüzmenin dışında ne yapacağımı bilmiyordum. Bir dizi farklı uğraşı içeren dengeli bir yaşamın olduğundan emin ol. Hiçbir şey sonsuza kadar sürmüyor.

Cate Campbell, olimpik yüzücü

Bir şeyde iyi olmayı ve onun peşinden koşmayı istemek, biraz izole edici olabilir; çünkü çoğu insan aynı dürtüye sahip değil. Ve o insanlar, senin seçimlerin hakkında peşin hükümlü olabilirler. Seçimlerine sahip çık, etrafınızı seni destekleyen insanlarla çevir.

 

 

BENZER YAZILAR