Altın Ferrari satışa çıkıyor!

Dünya üzerinde sadece bir adet bulunan metalik altın rengindeki klasik Ferrari, satışa çıkıyor!

 Altın Ferrari, Sotheby’s’in her parçanın altın veya altın renginde olduğu ilk açık artırması The Midas Touch’ta olacak.

Sotheby’s’in sadece altına odaklanan ilk açık artırması The Midas Touch (Midas Dokunuşu), 17 Ekim’de Sotheby’s London’da gerçekleşiyor. Açık artırmanın yıldızıysa, 1977 model Ferrari 512 BB. Fiyat aralığı yaklaşık 350,000-450,000 Sterlin olarak belirlenen metalik altın rengindeki Ferrari, tamamen yenilenmiş ve iç dekorasyonunda markanın ünlü Testa di Moro kestane rengi öne çıkıyor.

Bu renge boyanmış dört Ferrari 512 BB’den biri olan Oro Chiaro Metalizzato adındaki araç, üretildiğinden bu yana Testa di Moro kahverengi deri koltuklara sahip olan tek Ferrari. Aracın kahverengi koltuklarının altın rengi boyayla olan uyumu, üretildiği zamanın zarif estetiğini başarıyla yansıtıyor. Kapsamlı bir yenilemeden geçtikten sonra şimdi kusursuz bir şekilde çalışan araç, Ferrari’nin satışa çıkan en değerli ve nadir Berlinetta Boxer modellerinden biri.

Oro Chiaro Metalizzato, altınla ilişkilendirilen heyecan, lüks ve şatafat algılarını çok iyi bir şekilde yansıtıyor. Ve hiç şüphesiz, aracın benzersizliği, koleksiyonerleri ve otomobil meraklılarını etkileyecek.


Açık artırmada Napolyon’a ait bir sandalye, Marc Quinn’in saf altından yapılma Kate Moss büstü ve bu değerli metali yücelten diğer tarihi ve popüler öneme sahip eşya, obje ve sanat eserleri de satışa çıkacak.

Ferrari Berlinetta Boxer modeli, ilk olarak 1971’deki Salone dell’Automobile di Torino’da, Lamborghini’nin o dönemdeki yıldızı Miuria’ya rakip olarak tanıtılmıştı. Spor otomobillerde hem görüntüsü hem de ortadan çekmeli motoruyla bir çığır açan Ferrari BB, markanın gelecekteki modellerine de örnek olmuş ve aynı teknikle üretilen modeller 1990’lar boyunca otomobil meraklılarını şaşırtmıştı.

Altın Ferrari, Ekim 1977’de fabrikadan çıkar çıkmaz Torino’daki bir şirkete satılmış ve Bütün hayatını İtalya’da geçirmiş. 1997’de son ve dördüncü sahibi tarafından satın alınınca, bej rengi koltuklarıyla uyumlu olması için kırmızıya boyanmış. 2015’te Torino’da yeniden gün yüzüne çıkan araç, Ferrari’nin evi olan Modena’ya gönderilmiş ve burada hem içi hem de dışı orijinal renk skalasına geri döndürülmüş ve her bir parçası yenilenmiş.

Kaynak: http://www.robbreport.com.tr/

BENZER YAZILAR